Ohje

GS1-standardit viivakoodeille ja RFID-tunnisteille

GS1-standardit viivakoodeille ja RFID-tunnisteille

Viivakoodit ovat koneellisesti tunnistettavissa olevia numeroita ja kirjaimia, jota voidaan lukea, tallentaa sekä käsitellä tietojärjestelmän ja lukijan avulla. Niitä käytetään kantamaan liiketoimintaprosesseissa hyödyllisiä tietoja, kuten tuotenumeroita, sarjanumeroita tai erä- ja päivämäärätietoja. Viivakoodit mahdollistavat kaikkien toimitusketjun osapuolten, kuten kauppiaiden, valmistajien, logistiikkatoimijoiden ja sairaaloiden, automaattisen tuotteiden tunnistuksen ja seurannan koko ketjun läpi.

RFID-tunniste (Radio Frequency Identification) käyttää radioaaltoja samojen tietojen lähettämiseen, siten että visuaalista näköyhteyttä ei tarvita ja useampi tunniste voidaan lukea samanaikaisesti. 

Maailmanlaajuisesti käytettävät GS1 viivakoodit ja RFID-tunnisteet eroavat muista tiedonkantajista siten, että myös niiden tietosisältö on standardien mukaista. Jos yritys, toimiala tai organisaatio käyttää omaa sisäistä koodausjärjestelmää, koodatut tunnisteet toimivat vain rajoitetusti.

GS1 hallinnoi useita erilaisia tiedonkantajia, jotka on suunniteltu käytettäväksi eri tilanteessa. Tutustu Viivakoodit ja RFID-osioihin, jotta löydät sinun tarpeisiisi sopivat tiedonkantajat.

Viivakooditaulu