Tarkistusnumerolaskuri laskee yksilöivien tunnisteiden (mm. GTIN- tai SSCC-koodin) viimeisen numeron eli tarkistusnumeron.
Tuotteiden yksilöinnissä Amazon luottaa yli kahden miljoonan muun yrityksen tapaan GS1:n standardiin. Jotta tuote voidaan listata Amazonin katalogiin, tarvitaan sille useimmissa tuoteryhmissä oma yksilöllinen GTIN-koodinsa (ns. enari), jonka asiakkaamme voivat muodostaa omasta GS1...
Kokonaisuuden tavoitteena oli määritellä tarkempi tietomalli erätietojen tuotemerkitsemiseen ja tiedonvälitykseen ruoan arvoketjussa. Uuden toimintamallin ytimessä ovat älykkäämmät 2D-viivakoodit, jotka mahdollistavat myös laajemman kuluttaja-tuottaja-dialogin kehityksen jatkossa.
Etsimme vakituiseen työsuhteeseen assistenttia asiakaspalvelu- ja hallinnollisiin tehtäviin. Monipuolinen työ koostuu niin asiakkaidemme tukemisesta kuin sisäisestä tuesta johdolle ja työntekijöillemme.
Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun viivakoodi otettiin käyttöön noin 50 vuotta sitten. Siitä huolimatta pakkauksessa olevia viivakoodeja ja symboleja käytetään edelleen, koska niistä hyötyvät sekä valmistajat että asiakkaat. GS1 tekee globaalisti jatkuvaa yhteistyötä yritysten kanssa, jotta...
Miltä viivakoodien tulevaisuus näyttää? Voidaanko yhdellä ainoalla koodilla palvella tulevaisuudessa niin kaupan arvoketjua kuin myös kuluttajia? Olemme koonneet mielenkiintoisia artikkeleita teemaan liittyen ja pääset lukemaan tekstit alla olevien linkkin kautta.
Tuotteisiin liittyvän tiedon määrä kaupankäynnissä on kasvanut merkittävästi ja kaikki merkit viittaavat siihen, että jatkossa tietomäärä kasvaa kasvamistaan. Myös kuluttajat kaipaavat läpinäkyvyyttä tuotteiden valmistuksesta läpi toimitusketjun aina kierrätykseen saakka. Tietojen välityksessä GS1:n...
GS1-standardien käyttöönotto terveydenhuollossa on ajankohtaista ja tärkeää lääke- ja potilasturvallisuuden kannalta.
GS1:n globaali organisaatio julkaisee vuosikertomukset englanninksi. Pääset tutustumaan niihin alla olevista linkeistä.
Lukemalla GS1:n uutisia ja tilaamalla palvelukohtaiset uutiskirjeemme voit varmistua siitä, että pysyt ajan tasalla GS1:n palveluihin ja ratkaisuihin liittyvistä asioista. GS1:n uutiset kokoavat yhteen ajankohtaiset asiat eri toimialoilta kiinnostavasti ja napakasti.
GTIN-koodin käyttöönotosta sovittiin 1971 ja viivakoodi kehitettiin Yhdsvalloissa 1973 ja Suomessa GS1 otti ensiaskeleet 1975. Keskuskauppakamarin yhteyteen perustettiin tavarakoodiryhmä, jossa oli edustus kustakin kaupan ryhmittymästä (Kesko, OTK, SOK, Tuko) sekä neljästä teollisuusyrityksestä...
Täältä löydät vastauksia palveluitamme koskeviin useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et kuitenkaan löydä vastausta täältä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme sinua.
Me uskomme, että huominen on parempi, kun kuluttaja pystyy tuotteista saatavan tiedon perusteella tekemään oman näköisiä valintoja. Tunnisteiden taakseen kätkemä oikea ja luotettava tieto on avain vastuullisempaan ja yhdessä toimivaan maailmaan. Maailmaan, joka luo uutta tiedon ja sen hyötyjen...
Kommunikointi on helppoa ja tehokasta, kun osapuolet ymmärtävät toisiaan. GS1:n kehittämät globaalit standardit määrittelevät tavat yksilöidä, tunnistaa ja jakaa tietoa eri toimijoiden välillä. Näin ne luovat yhteisen liiketoiminnan kielen, joka tukee eri toimialojen digitalisointia ja prosessien...
GS1:n tunnistusjärjestelmää käytetään yksilöimään asioita, kuten esimerkiksi tavaroita, paikkoja, osapuolia ja paketteja. Yritykset ympäri maailmaa käyttävät standardia tuotteiden ja tietovirtojen tehostamiseen.
GS1-viivakoodien ja RFID/EPC-tunnisteiden avulla voit siirtää tietoja nopeasti ja turvallisesti tavaroista tietokoneelle. Niitä käytetään kaikkialla maailmassa laajasti erilaisten esineiden merkitsemiseksi kuin muropakkaukset, vaatteet, sairaalavuoteet ja junavaunut.
GS1:n tiedonjako-standardien avulla liikekumppanit voivat helposti ja tehokkaasti vaihtaa esimerkiksi tuotetietoja ja tilauksia ja seurata toimituksia reaaliaikaisesti.
Tältä sivulta löydät kaikki GS1-standarit ja käsitteet listattuna
Kuluttajien kiinnostus tuotteiden alkuperään, turvallisuuteen sekä yritysten vastuullisuuteen kasvaa jatkuvasti.
GS1 Finland ja GS1:n globaali organisaatio julkaisevat raportteja sekä selvityksiä eri toimialoilta ja GS1-standardien käytöstä.
GS1-standardit tuovat avoimuutta ja auttavat vähentämään COVID-rokotuksiin liittyviä riskejä
Tältä sivustolta löydät ohjeet siitä, mitä pitää tehdä, jotta saat viivakoodit tuotteisiisi, tukkupakkauksiisi tai lavoihisi. Lisäksi voit tutustua oheispalveluihimme, joita tarjoamme yritystunnisteasiakkaillemme.
GS1-standardien globaali kehittäminen tapahtuu eri toimialojen asiantuntijoista koostuvassa, GS1:n fasilitoimassa foorumissa sekä siihen liittyvissä työryhmissä.
Tilaa palvelun käyttöönottokoulutus, syvennä osaamistasi webinaarissa, tai verkostoidu alan ammattilaisten kanssa suosituissa tapahtumissamme. Tarjoamme myös yrityskohtaisesti räätälöityjä koulutuksia. Kysy näistä lisää kouluttajiltamme!
Älykkäiden 2D-viivakoodien käyttöä on pilotoitu ja viety käytäntöön eri puolilla maailmaa. Tällä sivulla on kooste eri maiden hankkeista, tavoitteista ja tärkeimmistä havainnoista.
Golli on erityisesti päivittäis- ja käyttötavarakaupan tavarantoimittajille luotu palvelu, jolla saat hoidettua tilausten käsittelyn ja tavarantoimitusten hallinnan kokonaisuudessaan sähköisesti.
GS1 Finland tarjoaa mahdollisuuden rekisteröidä tuotteillanne käytössä olevat LVI-numeroihin perustuvat GTIN-koodit maksutta yrityksen omiin nimiin.
Yhteinen tietomalli -projektin tavoitteena oli määritellä yhteistyössä kaupan arvoketjun toimijoiden kesken yhtenäinen tietopohja maailman kuluttajalähtöisimmälle ruoan arvoketjulle GS1-standardeja hyödyntäen.
Kun haluat tuotteellesi viivakoodin, tarvitset GS1-yritystunnisteen.
GS1 Rekisteri on palvelu, jolla yritys voi luoda kaikki GS1-yritystunnisteesta muodostettavat tuotenumerot (GTIN-koodit eli "enarit"). Palvelun avulla yritys voi myös tehdä ja tulostaa viivakoodit tuotteillensa.