GS1 järjesti 28.10.2020 webinaarin teemalla "Merkitse oikein - standardinmukaiset lavalaput tavarantoimituksissa". Pääset lataamaan esitysaineiston ja katsomaan webinaaritallenteen alla olevista linkeistä.
Lavojen ja kollien merkitsemiseen käytetään laajasti kansainvälisiin GS1-standardeihin perustuvia lava- ja kollilappuja. Suomessa sovellettava merkintäohjeistus on laadittu yhteistyössä kaupan, teollisuuden ja logistiikkayritysten kanssa.
GS1 järjestää tilaisuuden 18.5.2021 kello 9.00 - 10.30 CET, jossa keskustellaan Euroopan teollisuus- ja toimialayhdistysten kanssa EU:n yhteisistä sääntelyn haasteista, synergiosta ja uusista toimintamalleista sekä siitä, kuinka avoimet ja kansainväliset standardit mahdollistavat vihreän ja...
Vuonna 2020 maailma koki digitaalisessa transformaatiossa useiden vuosien harppauksen jo ensimmäisten koronapandemian kuukausien aikana. Se loi merkittäviä muutoksia digitaalisten teknologioiden käyttöönottoon ja saman odotetaan jatkuvan voimakkaana myös pandemian jälkeen.
Lavojen oikeat mittatiedot ovat yhä tärkeämpiä, sillä osa varastoista ovat automaattivarastoja – niissä ei ole trukkikuskia tekemässä äkkijarrutusta tai pelastamassa tuotteita ja tolppia kolhiintumiselta.
Egyptin tulliviranomainen on ottanut käyttöön uuden Advanced Cargo Information (ACI) -tietojärjestelmän, jossa käytetään GS1:n globaaleja GTIN-koodeja (Global Trade Item Number) avaimena maahantuotaviin tuotteisiin liittyvien tietojen saamiseksi.
GDSN - oikeilla ja helposti saatavilla tuotetiedoilla saat liiketoimintasi luistamaan
Osapuolitunniste tai sijaintitunniste eli GLN (Global Location Number) on GS1:n standardi, jolla yksilöidään ja tunnistetaan sijainti tai osapuoli.
GS1-standardit ovat globaali digitaalinen kieli, jota ymmärretään yli toimialojen ja kansallisten rajojen. Ne ovat keskinen osa saumatonta ja digitaalista kaupankäyntiä sujuvoittamaan kansainvälistä logistiikkaa.
AIM:n ja Alliance to End Plastic Waste -projektin tavoitteena on kiertotalouden toteuttaminen tekemällä lajittelu- ja kierrätysjärjestelmistä älykkäämpiä sekä tehokkaampia eri teknologioiden ja GS1-standardien avulla.
GS1-standardit ovat maailman laajimmin käytettyjä standardeja ja niiden avulla on mahdollista jakaa luotettavaa tuotetietoa siitä, mistä tuote tulee, mitä se sisältää ja miten tuote on liikkunut toimitusketjussa.