Infograafi GS1-järestelmä

GS1 standardit: liiketoiminnan yhteinen kieli

Löydä etsimäsi

Kommunikointi on helppoa ja tehokasta, kun osapuolet ymmärtävät toisiaan. GS1:n kehittämät globaalit standardit määrittelevät tavat yksilöidä, tunnistaa ja jakaa tietoa eri toimijoiden välillä. Näin ne luovat yhteisen liiketoiminnan kielen, joka tukee eri toimialojen digitalisointia ja prosessien tehostamista.

GS1-järjestelmä ja standardit

GS1-järjestelmän ja siihen sisältyvien standardien avulla yritykset voivat hallita tuotetietoja kokonaisvaltaisesti varmistamalla täydellisen läpinäkyvyyden koko tuotanto- ja arvoketjussa. Alla on kuvattuna GS1-järjestelmän kokonaisuus ja eri osa-alueet. 

GS1 tarjoaa globaalin ja skaalautuvan yksilöintijärjestelmän, jota voidaan hyödyntää kaikilla eri toimialoilla. GS1-standardeja käytetään  tuotteiden, sijaintien ja osapuolien tunnistamiseen, merkitsemiseen sekä tietojen lukemiseen ja jakamiseen koneluettavassa muodossa.   

Infograafi GS1-järestelmä

  

Standardit jaetaan kolmeen osaan:   

  1. Yksilöi 
  2. Tunnista
  3. Jaa tietoa

Yksilöi

GS1- standardeja käytetään yksilöimään esimerkiksi tavaroita, paikkoja, osapuolia ja paketteja. Yritykset ympäri maailmaa käyttävät näitä standardeja tehostaakseen tuote- ja tietovirtojaan.  

Tunnista

GS1-viivakoodien ja RFID/EPC-tunnisteiden avulla voit siirtää tietoja nopeasti ja turvallisesti tavaroista tietokoneelle. Niitä käytetään kaikkialla maailmassa laajasti erilaisten esineiden merkitsemiseksi kuin muropakkaukset, vaatteet, sairaalavuoteet ja junavaunut.

Jaa tietoa

GS1:n tiedonjako-standardien avulla liikekumppanit voivat helposti ja tehokkaasti vaihtaa esimerkiksi tuotetietoja ja tilauksia ja seurata toimituksia reaaliaikaisesti.  

Tutustu GS1-standardeihin ja niiden käyttösovelluksiin

Eri toimialoilla yleisimmin käytettävät GS1-standaridt

Kysy lisää GS1:n standardeista

Kuva Kimmo kasvot2

Kimmo Keravuori

Development Manager

GS1-standardit

+358 40 455 5660
kimmo.keravuori@gs1.fi
Kuva asiakaspalvelutiimi3

GS1 asiakaspalvelu

Arkisin kello 10-14

Yhteystiedot

+358 75 756 3500
asiakaspalvelu@gs1.fi