GS1 Golli – Laskutus

GS1 Golli -palvelusta voi lähettää laskuja Keskolle, S-ryhmälle ja Wihurille lähetetyistä varastotoimituksista. Tässä ohjeessa on kerrottu tärkeimpiä asioita laskutustoiminnallisuuden käytöstä.

GS1 Golli, Laskutus

Toimituksen käsittelyn jälkeen voit lähettää tilaajalle sähköisen EDI-laskun. Lasku muodostuu automaattisesti GS1 Gollin toimitustietojen perusteella ja välittyy suoraan kaupparyhmälle. Tämän jälkeen voit tulostaa pdf-laskun kirjanpitoa ja reskontraa varten.

Laskun luominen

Tuotteiden hinnat laskulla

Täydennä tuotteille hinnat ja veroprosentti laskun muodostamista varten, mikäli niitä ei ole tullut tilauksella.

Syötä hinta jo tilauksen käsittelyn alussa Tilaukset-näkymässä. Yksittäisen tuotteen tietoja pääset muokkaamaan tuotteen riviltä oikean reunan Muuta-painikkeesta. Syötä tuotteelle veroton kappalehinta. Arvonlisäprosentti on valmiina, mikäli se on tallennettu tuotteen perustietoihin. Kun olet kerran tallentanut tuotteelle hinnan, GS1 Golli muistaa sen kyseisen asiakkaan seuraavan tilauksen kohdalla.

Laskun tekeminen

Lasku luodaan valmiiksi kerätyn toimituksen tietojen pohjalta. Keräys ja lähetys tulee olla käsiteltyinä ja toimitussanoma lähetetty.

Vaihtoehto 1

Klikkaa toimitussanoman lähetyksen jälkeen painiketta Lopeta lähetys ja arkistoi toimitus. Tämän jälkeen valitse Toimituksen yhteenveto -näkymässä Laskut-välilehti ja klikkaa Luo lasku -painiketta. GS1 Golli luo toimituksesta laskupohjan, jonka numero tulee näkyviin Laskut-välilehdelle. Klikkaamalla laskun numeroa pääset käsittelemään laskua.

Vaihtoehto 2

Voit aloittaa laskun luomisen myös Laskutus-osiossa. Painikkeesta Luo uusi lasku saat näkyviin listauksen käsitellyistä ja arkistoiduista toimituksista. Valitse toimitus ja klikkaa painiketta Luo lasku valituista toimituksista.

Laskun muokkaaminen ja lähettäminen

Täydennä laskun perustietoihin maksuaika sekä mahdolliset alennustiedot ja viivästyskorko. Eräpäivätieto tulee laskulle automaattisesti maksuajan perusteella, kun annat perustiedot. Kun maksuehdot on tallennettu, muistaa GS1 Golli ne kyseisen asiakkaan kohdalla myös seuraavalla kerralla.

Jos yrityksenne käyttää omia viitenumeroita ja laskunumeroita, tulee sinun täyttää ne perustietoihin.

Laskun riveillä voit täydentää ja muokata hintoja sekä veroprosenttia tuotteittain, mikäli et oli syöttänyt niitä tilauksen käsittelyn alussa. Laskuriveillä voit myös muokata laskutettavaa määrää.

Kun olet täyttänyt laskulle kaikki tarvittavat tiedot, voit tarkastella laskua pdf-muodossa. Voit tulostaa pdf-laskun tai tallentaa jatkokäsittelyä ja kirjanpitoa varten.

Lähetä ja arkistoi valmis lasku painamalla Lähetä lasku.

Hyvityslaskun luominen ja lähettäminen

Vaihtoehto 1

Aloita hyvityslaskun luominen Arkisto-osiossa valitsemalla hyvitettävä toimitus. Tämän jälkeen valitse Toimituksen yhteenveto -näkymässä Laskut-välilehti ja klikkaa Luo hyvityslasku -painiketta. Jos yrityksenne käyttää omia viitenumeroita ja laskunumeroita, tulee sinun täyttää ne perustietoihin klikkaamalla Muuta-painiketta. Paina lopuksi Tallenna. Lähetä ja arkistoi valmis hyvityslasku painikkeesta Lähetä hyvityslasku.

Vaihtoehto 2

Voit aloittaa hyvityslaskun luomisen myös menemällä Arkisto-osiossa laskuille ja valitsemalla laskun, jolle haluat tehdä hyvityslaskun. Klikkaa Luo hyvityslasku -painiketta. Jos yrityksenne käyttää omia viitenumeroita ja laskunumeroita, tulee sinun täyttää ne perustietoihin klikkaamalla Muuta-painiketta. Paina lopuksi Tallenna. Lähetä ja arkistoi valmis hyvityslasku painikkeesta Lähetä hyvityslasku.

Kun olet lähettänyt ja arkistoinut hyvityslaskun, voit tarvittaessa tehdä ja lähettää uuden laskun korjatuilla tiedoilla normaalisti.

Lisärivin luominen laskulle

Lisärivien käyttö edellyttää tilaajan kanssa erikseen sovittua käytäntöä. Voit käyttää toimintoa, kun haluat lisätä laskulle esimerkiksi:

• laskutettavia pullopantteja
  • laskutettavia kuljetusalustoja
  • laskutus- tai toimitusmaksun.

Tee lisärivejä klikkaamalla Lasku-osion alareunassa olevaa painiketta Lisää rivi laskulle.

Täytä kenttiin:

• Tuotetunnus: tuotteen GTIN-koodi 14-merkkisenä
  • Nimike: lisättävän tuotteet nimi, joka tulee näkyviin laskulla
  • Määrä: lisättävien tuotteiden määrä pudotusvalikon yksiköissä
  • Yksikköhinta: lisättävän tuotteen hinta
  • Veroprosentti: lisättävän tuotteen veroprosentti
  • Alennusprosentti: alennusprosentti, mikäli kyseiselle tuotteelle annetaan alennus

Klikkaa lopuksi Lisää rivi laskulle.