EAN 13

Ennen käytön aloitusta

Jos olet liittynyt GS1 Finlandin asiakkaaksi ennen 4.5.2020 ja/tai yrityksesi on muodostanut GTIN-koodeja tai GLN-numeroita ilman GS1 Rekisterin käyttöä, lue tämä sivu huolellisesti.

Ennen kuin GS1 Rekisteriä käytetään uusien GTIN-koodien tai GLN-numeroiden luomiseen, on ehdottoman tärkeää syöttää järjestelmään kaikki jo aiemmin käyttöönotetut koodit - edelleen käytössä olevat aktiivisina ja käytöstä poistuneet passiivisina.
Instruction steps

Tee lista käyttämistäsi koodeista

Kerää nykyisistä järjestelmistäsi sekä esimerkiksi paperisilta ja Excel-tiedostoon tallennetuilta listoilta kaikki jo käytetyt GTIN-koodit tuotetietoineen. Listaa myös kaikki käytetyt myyntierien tai lavojen koodit. GTIN-koodit ovat edelleen käyttökelpoisia, mutta nyt ne tulee tallentaa GS1 Rekisteriin.

 1. Tällä hetkellä myynnissä olevat tuotteet tallennetaan rekisteriin aktiivisena
 2. Aiemmin käytetyt koodit, nyt jo lakkautettujen tuotteiden koodit tallennetaan rekisteriin passiivisena

Jos olet muodostanut yritystunnisteestasi GLN-numeroita, kerää tiedot myös näistä.

Tallenna käytetyt koodit GS1 Rekisteriin manuaalisesti

Koodit voivat olla järjestelmässä tilassa aktiivinen, passiivinen tai luonnos. GTIN-koodin tallennusta varten tarvitset

1. Tiedot tällä hetkellä myynnissä olevista tuotteista

 • GTIN-koodi
 • Onko tuote vähittäistuote, kuljetuspakkaus vai lava?
 • GPC-luokka
 • Tuotteen brändi
 • Tuotenimi
 • Nettosisältö
 • Tuotekuva (ei pakollinen)

2. Jo tuotannosta poistuneiden tuotteiden osalta tarvitset ainoastaan lakkautettujen tuotteiden GTIN-koodit. Halutessasi voit antaa myös näille kaikki pyydetyt tuotetiedot.

Tiedot tallennetaan koodi kerrallaan manuaalisesti. Aloita uuden koodin tallennus välilehdellä GTIN-koodit painikkeesta Luo GTIN-koodi. Valitse luontitavaksi Syötä manuaalisesti, koska haluttu GTIN-koodi on jo ennakkoon tiedossa. Kuvalliset ohjeet GTIN-koodin manuaalisesta syötöstä löytyvät erilliseltä ohjesivulta.

HUOM! Tällä hetkellä muuten kuin GS1 Rekisterissä tehtyjen koodien tallentaminen on mahdollista vain manuaalisesti koodi kerrallaan. Suurempien tuotemäärien syöttämiseksi GS1 Rekisteriin tulee myöhemmin massasyöttömahdollisuus Excel-tiedoston avulla.

Aloita uusien koodien luominen GS1 Rekisterissä

Kun kaikki aiemmin käyttöönotetut koodit on tallennettu rekisteriin, voit aloittaa uusien koodien luomisen GS1 Rekisterissä.

Uudet koodit voidaan luoda kahdella tavalla:

 1. Automaattisesti Rekisterin valitsema koodi. Rekisteri tarjoaa ensimmäistä pienintä vapaata koodia.
 2. Manuaalisesti näppäilemällä haluttu GTIN-koodi