GS1 Synkka – Tuotetietojen haku ja vastaanotto

GS1 Synkan tuotetietojen vastaanottajana voit hakea tuotetietoja ja -kuvia palvelun käyttöliittymässä tai tekemällä kyselyitä.

Tuotetietojen selailu käyttöliittymässä

Voit selailla tuotetietoja GS1 Synkan käyttöliittymän Kauppapaikka-osiossa. Se sisältää listattuna kaikki GS1 Synkassa julkaistut julkiset tuotetiedot.

Voit hakea tuotteita pikahaun avulla, jolloin hakukriteeri voi olla GTIN-koodi, Tuotenimi, Tavarantoimittajan tuotenumero, Brändinimi tai Yleisnimi. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tarkennetun haun useilla eri rajausehdoilla (mm. Valmistajan GLN, GPC-ryhmittely, Hierarkiataso).

Vain vähittäistuotteille ylläpidetään sisältötietoja, esim. ainesosalista, allergeenit ja ravintosisältötiedot. Siksi kuljetuspakkauksille, kuten verkkokaupassa myytäville kuljetuspakkauksille, sinun täytyy hakea tiedot vähittäistuotteelta.

Tuotetietokyselyjen tekeminen

Tuotetietojen vastaanottajana voit myös luoda kyselyitä, joihin määrität, minkä kriteereiden mukaan haluat saada GS1 Synkka -palvelusta tuotetietosanomia. Palvelu lähettää sinulle kyselyn täyttävien kriteereiden mukaiset uudet ja muokatut tuotetiedot sanomina niin kauan, kunnes poistat kyselyn.

GS1 Synkka lähettää kyselyn tuloksena koko pakkaushierarkian. Pakkaushierarkia koostuu aina vähittäistuotteesta, jonka lisäksi se voi sisältää kuljetuspakkauksia ja lavoja.

Vastaanotetut tuotetiedot

Näet kaikki sinulle välitetyt tuotetiedot Vastaanotetut tuotetiedot -näkymässä. Voit avata tuotetiedot tarkasteltaviksi klikkaamalla GTIN-koodia. Takaisin listaukseen pääset Poistu-painikkeella.

Voit viedä valitsemasi tuotetiedot tiedostoon (Excel, xml tai pdf). Huomaa, että xml-sanomaan voit viedä vain yhden pakkaushierarkian kerrallaan.

Uusi kysely

Voit tehdä uuden kyselyn joko Kauppapaikka- tai Kyselyt-osiossa. Valitse ensin Uusi kysely ja anna sille ehdot. Kyselyä, jossa ainoa ehto on Kohdemarkkina, ei ole mahdollista tehdä. Kohdemarkkinan lisäksi valitse jokin seuraavista:

• Tiedontoimittaja
  • GPC-ryhmittely
  • GTIN-koodi

Jos yrität luoda uudelleen sellaista kyselyä, joka on jo olemassa, saat virheilmoituksen.

Kertaluontoinen kysely

Jos tuote sisältyy jo olemassa olevaan kyselyyn, et voi tehdä siitä Kyselyt-osiossa uutta tuotetietosanomaa. Sanoma lähetetään vain, kun tuotetietoihin tulee päivityksiä.

Jos kuitenkin haluat saada tuotteesta sanoman saman tien, voit tehdä sen Kertaluontoinen kysely -toiminnolla. Kertaluontoinen kysely tehdään siis tuotetiedoille, joille on jo olemassa kysely.

1. Valitse Uusi kertaluontoinen kysely.
  2. Anna rajausehdot seuraavista: Tiedontoimittaja, GPC-ryhmittely, GTIN-koodi ja Kohdemarkkina. Pelkkä Kohdemarkkina ei riitä kyselyn ehdoksi.
  3. Valitse Luo kertaluontoinen kysely.

Näet kyselyn tilan edistymisen Kertaluontoiset kyselyt -näkymässä. Kun kyselyn tila on Saapunut Global Registrystä, ovat tiedot käytettävissäsi.

Tuotetietojen kyseleminen toisesta tuotetietopalvelusta

Voit kysellä tuotetietoja myös muista tuotetietopalveluista. Tuotetietojen vastaanotto edellyttää, että toisen tuotetietopalvelun tavarantoimittaja on avannut näkyvyyden tuotteisiinsa.

Kysely Excel-tiedoston avulla

Voit tehdä tuotetietokyselyitä myös Excel-tiedoston avulla. Excel on erityisen kätevä, jos haluat luoda useamman tuotteen kyselyn samalla kertaa.

Lataa ensin tyhjä Excel-pohja Kyselyt-osion Tuo-painikkeella.

Synkka_kuvakaappaus_kysely excel

Klikkaa lataussivulla Lataa kysely Excel-pohja.

Synkka_kuvakaappaus_kysely lataustiedosto

Huomaa, että myös Excelin kautta luotavissa kyselyissä on Kohdemarkkina pakollinen tieto. Kun haluat tehdä kyselyn Suomen kohdemarkkinalle julkaistujen tuotteiden tiedoista, käytä markkinan koodia 246.

Action-sarakkeessa tulee olla tieto, luodaanko uusi (Add) vai poistetaanko aiemmin luotu (Delete):

Kun olet ladannut tiedoston, se siirtyy GS1 Synkan käsiteltäväksi. Tehdyt ja käsiteltävänä olevat kyselyt löydät Tehtävät-osiosta.

Synkka_kuvakaappaus_kysely excel tehtävät

Media-aineistojen kysely

Media-näkymässä hallinnoit media-aineistojen vastaanottamista. Voit tehdä uuden kyselyn Kyselyt-osiossa valitsemalla Uusi kysely. Anna kyselylle nimi ja valitse, millä hakuehdoilla aineistoja haetaan. Käytettävissä olevat rajausehdot ovat:

• Aineiston tyyppi
  • Tiedontoimittaja
  • GPC-ryhmä
  • GTIN-koodi
  • Kohdemarkkina

Annettuasi hakuvaihtoehdot klikkaa Luo kysely. Saat hakuun sopivat kuvat Media-aineistot-listaukseen.

Voit hakea media-aineistoja myös Vastaanotetut tuotetiedot -näkymän Tarkennettu haku -toiminnolla käyttämällä rajausehtona mediaa.

Kyselyn poistaminen

Voit poistaa kyselyn valitsemalla poistettavan kyselyn ja klikkaamalla Poista. Tämän jälkeen et enää saa sanomia kyselyn mukaisista uusista tai muokatuista tuotetiedoista.