GS1 Synkka – Tuotteen ja pakkaushierarkian kopiointi

Voit perustaa uuden tuotteen, pakkauksen tai pakkaushierarkian joko kopioimalla olemassa olevan tiedot tai tekemällä tuotteesta tai pakkauksesta tuotetietopohjan, jota voit hyödyntää uusien tuotteiden luomiseen jatkossakin. Kopiointi on hyödyllistä erityisesti silloin, kun perustat muita vastaavia tuotteita, tai kun joudut perustamaan tuotteen uudelleen virheellisen GTIN-koodin vuoksi.

Tuotteen ja pakkauksen perustaminen kopioimalla

Voit kopioida tuotteen joko hakutulosnäkymässä klikkaamalla Toiminnot-painiketta ja valitsemalla Kopioi, tai valitsemalla tuotteen ja klikkaamalla ylävalikon Uusi tuote-painiketta.

Synkka_kuvakaappaus_vähittäistuotteen kopiointi

Anna uudelle tuotteelle perustiedot:

• GTIN-koodi
  • Onko kuluttajatuote
  • Kuka voi nähdä tuotteen tiedot?

Muista tarkistaa, että tuotteella on oikea GPC-ryhmittelyn Brick-koodi.

Kun vahvistat tuotteen tiedot ja klikkaat Luo tuote, muodostuu tuotteesta luonnosversio. Voit täydentää sen tietoja ja lopuksi julkaista tuotteen.

Voit kopioida kuljetuspakkauksen ja lavan samalla tavalla kuin vähittäistuotteen. Linkitä vähittäistuote pakkauksen tietoihin tallentamalla sille:

• 3165 Sisältyvän tuotteen GTIN
  • 3170 Kuljetuspakkaukseen sisältyvien pakkausten lukumäärä

Pakkaushierarkian perustaminen kopioimalla

This content is only visible when the visitor has consented to marketing cookies.
Please accept marketing-cookies to watch this video.
GS1 Synkka -vinkki: pakkaushierarkian kopioiminen

Aloita valitsemalla kopioitavan pakkaushierarkian ylin taso. Klikkaa Uusi tuote ja valitse Kopioi pakkaushierarkia.

Miten kopioida kerralla koko pakkaushierarkia

Lisää uusille tuotteille ja pakkauksille GTIN-koodit.

Pakkaushierarkian kopiointi, GTIN-koodin lisääminen

Määritä, kopioidaanko myös pakkaushierarkian näkyvyys. Asetuksen voi muuttaa myöhemmin. Käy tarkastuslista läpi ja lisää puuttuvat tiedot. Julkaise uusi hierakia.

Tuotteen ja pakkauksen perustaminen tuotetietopohjan avulla

Voit kopioida tuotteen myös tekemällä tuotetietopohjan, jolloin voit hyödyntää pohjaa uusien tuotteiden perustamiseen jatkossakin.

Aloita tuotetietopohjan luominen hakutulosnäkymässä joko klikkaamalla Toiminnot-painiketta ja valitsemalla Luo tuotetietopohja tai valitsemalla tuote ja klikkaamalla ylävalikon Tuotetietopohjat-painiketta. Anna tuotetietopohjalle nimi, joka kuvastaa esim. tuoteryhmää ja hierarkiatasoa. Ainoastaan käyttäjä näkee nimen.

Muokkaa tuotetietopohjan tiedot vastaamaan perustettavia tuotteita.

Anna uuden tuotteen perustiedot:

• GTIN-koodi
  • Onko kuluttajatuote
  • Kuka voi nähdä tuotteen tiedot?

Muista tarkistaa, että tuotteen GPC-ryhmittelyn Brick-koodi on oikein.

Kun vahvistat tuotteen tiedot ja klikkaat Luo tuote, muodostuu tuotteesta luonnosversio. Voit täydentää sen tietoja ja lopuksi julkaista tuotteen.

Voit kopioida kuljetuspakkauksen tuotetietopohjaksi samalla tavalla kuin vähittäistuotteen. Linkitä vähittäistuote kuljetuspakkauksen tietoihin tallentamalla sille:

• 3165 Sisältyvän tuotteen GTIN
  • 3170 Kuljetuspakkaukseen sisältyvien pakkausten lukumäärä

Voit tarkistaa, että olet linkittänyt oikeat pakkaukset toisiinsa klikkaamalla Pakkaushierarkia-painiketta.

Luodut tuotetietopohjat tallentuvat Tuotetietopohjat-osioon. Tämä osio löytyy Hallinta-painikkeen kautta.

Esimerkki: Tuotteen perustaminen uudelleen virheellisen GTIN-koodin vuoksi

Jos tuotteelle on tallennettu virheellinen GTIN-koodi, pitää se poistaa, koska GTIN-koodi on ainoa tieto, mitä ei julkaisun jälkeen voi muuttaa. Ennen tuotteen poistamista sinun kannattaa kopioida tuotteen tiedot tai tehdä siitä tuotetietopohja. Näin voit hyödyntää muita tuotteelle tallennettuja tietoja perustaessasi tuotteen uudelleen oikealla GTIN-koodilla.

1. Kopioi tai vie virheellisen tuotteen tiedot pohjaksi. Ks. ohjeet edellä.
  2. Tee virheelliselle tuotteelle synkronoinnin lopetus: mene hierarkian ylimmälle tasolle, klikkaa Toiminnot-painiketta ja valitse Lopeta synkronointi. Pakkaushierarkian tiedot siirtyvät Luonnos-tilaan.
  3. Poista tuote klikkaamalla Toiminnot-painiketta ja Poista.  Huomaa, että poisto on lopullinen, eikä tietoja voi enää palauttaa.
  4. Luo uusi tuote kopioitujen tietojen tai tuotetietopohjan avulla ja lisää se pakkaushierarkiaan.