Tuotteiden mittaaminen

Tuotteiden mittaaminen

Tuotteiden ja pakkausten mittatiedot ovat tärkeitä myymälän hyllytilan, varastoinnin ja logistiikan suunnittelussa. Mittaa tuote aina ohjeiden mukaan, jolloin tuotetiedot vastaavat todellisen tuotteen mittoja eikä väärinkäsityksiä pääse syntymään.

Näin mittaat tuotteita ja pakkauksia

Instruction steps

Tässä ohjeessa kuvataan miten mittaamisen lähtökohta määritellään sekä annetaan ohjeita eri pakkaustyyppien mittaamiseen.

Pakkauksesta mitataan suurin mahdollinen etäisyys, eli mitoissa huomioidaan pakkauksessa kiinni olevat ulokkeet, kuten korkit ja lisätuotteet. Kaikki pituusmitat pyöristetään ylöspäin. Desimaalien kanssa toimitaan seuraavasti: Millimetrit pyöristetään aina täyteen millimetriin.

Määrittele mittaamisen lähtökohta

 1. Kuluttajatuote on tuote tai pakkaus, joka on tarkoitettu kuluttajan ostettavaksi ja/tai käytettäväksi. Mittaamisen lähtökohta on tuotteen etupuoli eli "face". Onko kuluttajatuote (3066) saa Synkassa arvon Kyllä.
 2. Kuljetuspakkaus on pakkaus, joka ei ole tarkoitettu kuluttajan ostettavaksi ja/tai käytettäväksi. Mittaamisen lähtökohta on pakkauksen luonnollinen pohja. 

Pakkaus, jota myydään sekä kuluttajille että HoReCa-sektorille, mitataan kuluttajatuotteena. Onko kuluttajatuote (3066) saa Synkassa arvon Kyllä.

Kuluttajatuotteen mittaaminen

 1. Mittaaminen aloitetaan määrittelemällä tuotteen etupuoli eli ”face”. Tuotteen etupuoli on suurin pinta pakkauksesta, johon on merkitty mm. tuotteen nimi. Tätä puolta pakkauksesta valmistaja käyttää tuotteen "myymiseen" kuluttajalle. Etupuolen perusteella määritellään tuotteen mitat.
 2. Mittaamisessa ei huomioida miten tuote on asetettuna kaupan hyllyssä, vaan mittaaminen tapahtuu aina etupuolen perusteella.
 3. Pakkauksesta mitataan suurin mahdollinen etäisyys, eli mitoissa huomioidaan pakkauksessa kiinni olevat ulokkeet, kuten korkit ja lisätuotteet.
 4. Aloita mittaaminen kääntämällä tuotteen etupuoli itseäsi kohtaan:

  • Korkeus: Alhaalta ylös

  • Syvyys: Edestä taakse

  • Leveys: Vasemmalta oikealle

Kuluttajatuotteen mittaaminen

Kuljetuspakkauksen mittaaminen

Kuljetuspakkaus on tuote tai pakkaus, joka ei ole tarkoitettu kuluttajan ostettavaksi ja/tai käytettäväksi. Onko kuluttajatuote (3066) saa Synkassa arvon Ei.

 1. Mittaaminen aloitetaan määrittelemällä tuotteen luonnollinen pohja.  
 2. Aloita mittaaminen pohja alustaa vastan.

Hyvä muistisääntö on että leveys on aina pienempi mitta kuin syvyys.

Kuljetuspakkauksen mittaaminen

 

Esillelaitettavat tuotteet

Esillepanon mittatiedot on annettava, mikäli logistisen yksikön mittatiedot eroavat esillepanon eli myymälässä myyntikunnossa olevan pakkauksen mittatiedoista.

 

Diplaysn mittaaminen