Blogi

Jake’s Beverages GmbH: tavoitteena on olla Saksan digitaalisin juomien valmistaja

Jake’s Beverages
Jake’s Beverages on saksalainen, vuonna 2020 perustettu yritys, joka valmistaa virvoitusjuomia Saksan suurimmille päivittäistavarakaupan ketjuille. Jake’s Beverages käyttää innovatiivisesti hyväkseen saksalaisesta pullonpalautusjärjestelmästä saatavaa tietoa ja muokkaa toimintaansa sen avulla mahdollisimman tehokkaaksi. Tässä toiminnassa yritys nojaa vahvasti 2D-viivakoodeista saatavaan dataan.

Jake’s Beverages pystyy tunnistamaan 2D-viivakoodien avulla palautettavan pullon erän ja pystyy näin luokittelemaan palautuneita pulloja mm. erän mukaan. Pullojen kierron määrittely ja määrien ennustaminen helpottuu merkittävästi, kun jokaisen pullon erätieto on 2D-viivakoodien avulla saatavilla. Tämä osaltaan mahdollistaa logistiikan tehostamisen ja uusien pullotilausten optimoinnin.

Puhtaasti liiketaloudellisten hyötyjen lisäksi Jake’s Beverages hyödyntää 2D-viivakoodia myös kuluttajakommunikaatiossaan. Yritys on todennut, että 2D-viivakoodin käyttö ja koodien lukeminen on helppoa kuluttajille älypuhelimen kamerasovelluksen avulla - erillistä sovellusta ei tarvita.  Jake’s Bevarages voi tuoda kuluttajan ulottuville monipuolista tuotetietoa hyödyntämällä 2D-viivakoodia sekä aktivoida kuluttajia mukaan dialogiin aivan uudella tapaa. Myös erilaisten kuponkien käyttö helpottuu, kun tuotteet voidaan tunnistaa tuote-erien mukaan. Kuluttaja voi halutessaan myös kommunikoida helposti yrityksen kanssa 2D-viivakoodia hyödyntämällä: esimerkiksi reklamaatiotilanteissa 2D-viivakoodi mahdollistaa tuote-erän tunnistamisen ja yritys pystyykin näin palvelemaan asiakkaitaan entistä paremmin ja tehokkaammin.

Jake’s Beverages on osannut hyödyntää 2D-viivakoodia monipuolisesti ja aikoo jatkaa samalla tiellä. Yrityksen tavoitteena onkin olla tulevaisuudessa Saksan digitaalisin juomia valmistava yritys.

Käyttöopas 2D-viivakoodien hyödyntämiseen

Viivakoodi, joka yhdistää tuotteesi verkkoon.