Standardit viivakoodi

GS1-yritystunniste ja viivakoodit

Kun haluat tuotteellesi viivakoodin, tarvitset GS1-yritystunnisteen.

Aloita tilaamalla GS1-yritystunniste

Ensimmäinen askel viivakoodien muodostamiseen on GS1-yritystunnisteen hankkiminen. Tämän jälkeen saat pääsyn GS1 Rekisteriin, jonka avulla tuotekoodit ja viivakoodit luodaan. Lähetämme GS1 Rekisterin aktivointilinkin automaattisesti sähköpostiisi yritystunnisteen tilaamisen jälkeen.

Koodit kuntoon, tuotteet myyntiin

Kaikilla kaupoissa myytävillä tuotteilla on oltava tuotteen yksilöivä tunnistenumero ja viivakoodi. Tunnistenumero on nimeltään GTIN-koodi (Global Trade Item Number, entinen EAN-koodi "enari") ja viivakoodi on tunnistenumero sähköisesti luettavassa muodossa eli viivoiksi muutettuna. Tunnistenumerot muodostetaan GS1 yritystunnisteesta, jonka saat tilattua meiltä GS1:ltä. Yritystunnisteen lähetämme nopeasti tilauksesi jälkeen ja tunnistenumerot sekä viivakoodit teet helposti GS1 Rekisteri -palvelussa, jonka saat uutena asiakkaanamme käyttöösi.

Valitse omaan tarpeeseen sopivin määrä tunnisteita

GS1 Finland myöntää neljää ​eri suuruista koodipakettia: ​10, 100, 1000 tai 100 000 koodia​.

​Jokainen tuotevariantti kuten​ koko, väri, maku tarvitsee  yksilöllisen GTIN-koodin.​

Näin se toimii

  1. Valitse tarvitsemiesi koodien määrä ja tilaa GS1 yritystunniste.
  2. Tilauksen saatuamme lähetämme sähköpostitse sertifikaatin, josta löydät oman GS1 yritystunnisteesi. Yritystunniste on käytettävissä heti sen saatuasi.
  3. Lähetämme aktivointilinkin GS1 Rekisteriin.
  4. Kirjaudu GS1 Rekisteriin, jossa voit muodostaa tarvitsemasi GTIN-koodit ja viivakoodit.

Tuotteiden yksilöinnin lisäksi yritystunnistetta tarvitaan myös muun muassa lavojen ja tukkupakkausten SSCC-koodien muodostamiseen.

GS1 yritystunnisteen voi tilata jokainen yritys, yhteisö tai yksityishenkilö, joka tarvitsee toiminnassaan tuotteita yksilöiviä tunnisteita.

GS1 Rekisteri asiakkaan käytössä maksutta 

Asiakkaana saat käyttöösi maksuttoman GS1 Rekisteri -palvelun. Rekisterin avulla muodostat tuotteittesi GTIN-koodit sekä tuotepakkausten viivakoodit helposti ja nopeasti, pystyt hallinnoimaan käyttämiäsi koodeja sekä tallennat tuotteiden perustiedot globaaliin järjestelmäämme. Lähetämme sähköpostina Rekisterin aktivointilinkin automaattisesti yritystunnisteen tilaamisen jälkeen.

Yritystunnisteen hinta

Hinta muodostuu kertaluontoisesta käyttöönottomaksusta ja vuosittain maksettavasta vuosimaksusta​

​1. Käyttöönottomaksun ​(60-3000 euroa) suuruus määräytyy tilattavasta yritystunnisteesta. 

2. Vuosimaksu (122-816 euroa) riippuu yrityksen liikevaihdosta​.

Yritystunnisteen tilauksen yhteydessä laskutetaan käyttöönottomaksu ja kyseisen vuoden vuosimaksuosuus (jäljellä olevat täydet kuukaudet), esim. toukokuussa tilattaessa maksetaan käyttöönottomaksu kokonaisuudessaan ja 7 kuukauden osuus vuosimaksusta (kesä-joulukuu).

Tulevien vuosien osalta vuosimaksujen laskutuskausi on kalenterivuosi ja vuosimaksut laskutetaan etukäteen tammikuussa. Vuosimaksua on maksettava niin kauan kuin yritystunnistetta käytetään.

Oletko jo asiakkaamme

Mikäli olet jo asiakkaamme, sinulla on jo pääsy yhteen tai useampaan järjestelmistämme.

Haluatko, että otamme sinuun yhteyttä?

Jätä yhteystietosi alla oleviin kenttiin.