Standardit viivakoodi

Viivakoodit

Kun haluat tuotteellesi viivakoodin, tarvitset ensin GS1-yritystunnisteen.

Ainoa virallinen EAN-viivakoodien ja GTIN-koodien myöntäjätaho Suomessa ja ulkomailla on GS1.

Aloita tilaamalla yritystunniste

Ensimmäinen askel viivakoodien muodostamiseen on GS1-yritystunnisteen hankkiminen. Tämän jälkeen saat pääsyn GS1 Rekisteriin – palveluun, jonka avulla tuotekoodit ja viivakoodit luodaan.

Koodit kuntoon, tuotteet myyntiin

Kaikilla kaupoissa myytävillä tuotteilla on oltava tuotteen yksilöivä tunnistenumero ja viivakoodi. Tunnistenumero on nimeltään GTIN-koodi (Global Trade Item Number, entinen EAN-koodi "enari") ja viivakoodi on tunnistenumero sähköisesti luettavassa muodossa eli viivoiksi muutettuna. GTIN-koodit muodostetaan GS1-yritystunnisteesta, jonka voit tilata verkkokaupastamme.

Tuotteiden yksilöinnin lisäksi GS1-yritystunnistetta tarvitaan myös muun muassa lavojen ja tukkupakkausten SSCC-koodien muodostamiseen.

GS1-yritystunnisteen voi tilata jokainen yritys, yhteisö tai yksityishenkilö, joka tarvitsee toiminnassaan tuotteita yksilöiviä tunnisteita.

GS1 Rekisterillä luot ja hallinnoit viivakoodejasi 

GS1-yritystunnisteasiakkaana saat käyttöösi maksuttoman GS1 Rekisteri -palvelun. Sen avulla muodostat tuotteittesi GTIN-koodit sekä tuotepakkausten viivakoodit helposti ja nopeasti, hallinnoit käyttämiäsi koodeja sekä tallennat tuotteiden perustiedot globaaliin järjestelmäämme. Lähetämme sähköpostina rekisterin aktivointilinkin automaattisesti yritystunnisteen tilaamisen jälkeen.

Haluatko, että otamme sinuun yhteyttä?

Jätä yhteystietosi alla oleviin kenttiin.