Asiakaslogo LM Dental
Referenssi

LM-Dental – parempaa potilasturvallisuutta ja tehokkaampaa välinehallintaa

Tunnistamisen avulla joka ikisen tuotteen koko historia tulee dokumentoiduksi ja siihen voidaan palata koska vain. Se on erittäin merkittävää muun muassa potilasturvallisuuden näkökulmasta.

Valmistamme hammashoidon käsi-instrumentteja ja yksilöimme ne EPC-standardin mukaisin RFID-tunnistein. Siitä seuraa lukuisia hyötyjä. Instrumentit voidaan esimerkiksi liittää kehittämäämme seurantajärjestelmään, jonka avulla asiakkaamme voivat päivittäisessä työssään tarkkailla instrumenttien sijaintia ja tilaa aina varastosta noutamisesta käyttöönottoon, huoltoon, sterilointiin ja edelleen varastoon palauttamiseen saakka. Tunnistamisen avulla joka ikisen tuotteen koko historia tulee dokumentoiduksi ja siihen voidaan palata koska vain. Se on erittäin merkittävää muun muassa potilasturvallisuuden näkökulmasta.

Järjestelmä myös hälyttää automaattisesti, mikäli laitteet tarvitsevat huoltoa, tarkastusta tai uudelleen sterilointia. Tämä tehostaa toimintaa ja vähentää niin inhimillisiä virheitä kuin hallinnolliseen dokumentaatioon kuluvaa aikaakin. Samalla henkilöstön aikaa vapautuu potilastyöhön. Asiakkaamme voivat myös kehittää prosessejaan sekä parantaa välineiden hallintaa, logistiikkaa ja toiminnan tehokkuutta järjestelmästä saatavan tiedon avulla.

Viranomaisvaatimukset edellyttävät, että kaikki terveydenhuoltoalan laitteet tulee jatkossa olla merkitty yksilöllisin UDI-tunnistein – siis esimerkiksi yksilöitävissä olevalla viivakoodilla tai RFID-tunnisteella. Uskonkin, että pian koittaa aika, jolloin kaikki terveydenhuollon laitteet ja tarveaineet on varustettu RFID-siruilla. Kehitys tuo big data -ympäristön terveydenhuoltoon ja mullistaa muun muassa logistiset prosessit ja dokumentaation.

Valter Rönnholm
Business Development Manager
LM-Dental / LM-Instruments Oy

 

Vuonna 1973 perustettu LM-Dental kehittää, valmistaa, markkinoi ja myy korkealuokkaisia hammashoidon käsi-instrumentteja, niiden seurantajärjestelmää sekä mm. ultraääni- ja jauhepuhdistuslaitteita ja oikomiskojeita. Innovatiivisen tuotekehityksen ja huippuluokan tuotantoteknologian ansiosta yhtiö on Euroopan nopeimmin kasvava käsi-instrumenttien valmistaja ja Pohjoismaiden markkinajohtaja. Tuotteista yli 80 % menee maailmanlaajuiseen vientiin. www.lm-dental.com