Logo Maitokolmio
Referenssi

Maitokolmio – GS1 Synkka antaa tuotetietojen hallinnalle selkeät raamit

Pohjanmaalla toimiva elintarvikealan yritys Maitokolmio vastaanottaa lähialueensa tuottajilta noin 55 miljoonaa litraa maitoa vuodessa. Sievin ja Toholammin tuotantolaitoksilla lähimaidosta valmistuu monipuolisesti tuotteita, esimerkiksi maitoa, piimää, kermaa, viiliä, rahkaa, vanukkaita ja voita. Kaikkiaan valikoimissa on noin 150 erilaista tuotetta. Niiden tuotetietojen hallinnassa auttaa GS1:n Synkka.

”Synkka on meille tärkeä työkalu. Ilman Synkkaa emme saisi tuotteitamme tässä mittakaavassa kaupan valikoimiin”, sanoo Maitokolmion markkinointipäällikkö Jouni Tiainen.

Maitokolmion markkina-aluetta on koko Suomi, ja asiakkaina ovat lähes kaikki elintarvikkeiden vähittäis- tai tukkukauppaa harjoittavat yritykset. Tuotteita viedään myös Baltian maihin ja Ruotsiin. Synkka on ollut sujuva työväline jakaa tarpeellisia tuotetietoja asiakkaiden kanssa.

”Synkka antaa tuotetietojen hallinnalle selkeät raamit ja tuo tarkkuutta tekemiseen”, Tiainen kuvailee.

Myyntiassistentti Sari Björkbackalla on Synkan käytöstä lähes kymmenen vuoden kokemus. ”Synkan käytettävyys on muuttunut aina vain parempaan suuntaan. Se on käyttäjäystävällinen ja palvelee tarpeitamme hyvin. Mahdollisiin ongelmatilanteisiin on saanut GS1:n asiakaspalvelusta aina nopeasti apua.”

Synkkaan päivitettäviä tuotetietoja kokoavat Maitokolmiossa yhteistyössä muun muassa tuotekehityksen, markkinoinnin ja logistiikan osaajat. ”Se on kuin palapelin kasaamista. Kun tarvittavat tiedot ovat saatavilla, niiden syöttämien Synkkaan on selkeää, sujuvaa ja helppoa”, Björkbacka kertoo.

Maitokolmio on Pohjanmaalla yli 110 vuotta toiminut osuuskunta, joka tuottaa maitoa ja muita maitotuotteita ammattitaidolla, osaavalla henkilökunnalla ja nykyaikaisilla jalostusmenetelmillä. Maitokolmion meijerin omistavat alueen lähimaitotuottajat.