Viljapelto

Ruoan vastuullisuuden tietomalli

GS1 koostaa yhdessä ruokaketjun toimijoiden kanssa Suomen ruoan vastuullisuuden tietomallin. Food Data Finland -kasvumoottorihankkeeseen kuuluva kehitysprojekti määrittää, miten ruoan vastuullisuuteen liittyvän datan tulisi liikkua alkutuotannosta teollisuuteen, kauppaan ja aina kuluttajille saakka.

GS1 toteuttaa alan toimijoiden kanssa kehitysprojektin, jossa laaditaan ruokaketjun yhteinen tietomalli vastuullisuustietojen välittämiseksi. Lopputuloksena syntyy alan yhteinen määritys siitä, millaista vastuullisuuteen liittyvää dataa ja missä muodossa sitä ketjussa kerätään ja jaetaan. Lisäksi projektissa laaditaan koko toimialalle tiekartta, miten ruoan vastuullisuuden tietomallin käyttöön siirryttäisiin. Sen tarkoitus on toimia ruokaketjun yrityksille työvälineenä muutosten viemiseksi käytäntöön. Kehitysprojekti valmistuu maaliskuussa 2023.

Alkutuotannon, teollisuuden ja kaupan yhteistyötä

Kehitysprojektissa huomioidaan ruokaketjun eri toimijoiden näkemykset. Haastattelujen ja työpajojen avulla määritetään ja valitaan yhdessä ne tuotteiden vastuullisuustiedot, jotka helpottavat kuluttajien ostopäätöksiä sekä hyödyttävät yritysten liiketoimintaa. Tehtävänä on löytää vastuullisuusnäkökulmia, joista on kehitettävissä Suomelle kansainvälistä kilpailukykyä.

Kehitysprojekti on osa GS1:n koordinoimaa Food Data Finland -kasvumoottorihanketta, jonka tarkoitus on kehittää dataa hyödyntävää ruokaketjua sekä edistää sitä kautta korkean lisäarvon tuotteiden ja palveluiden innovaatioita. Kehitysprojektissa on mukana edustajat kasvumoottorihankkeen perustajayrityksistä sekä erityisasiantuntijoita.

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä asiantuntijaamme.

Kuva Anu kasvot

Anu Lahdenperä

Key Account Manager