Jaa

GS1 GDSN

GS1 Global Data Synchronisation Network (GDSN) on maailman laajin tuotetietopalveluiden verkosto, joka mahdollistaa yrityksille korkealaatuisten tuotetietojen jakamisen maailmanlaajuisesti. Verkoston GDSN-tuotetietostandardi mahdollistaa sen, että yritysten tuotetiedot ovat ladattavissa, ylläpidettävissä ja jaettavissa automaattisesti. Standardia hyödyntävät tuotetietopalvelut varmistavat kauppakumppaneille reaaliaikaisen pääsyn oikeellisiin tuotetietoihin niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

 

Mitkä ovat GS1 GDSN:n hyödyt?

Yhteistä liiketoiminnan kieltä puhuvat tuotetiedot hyödyttävät kaikkia toimitusketjun osapuolia. Brändin omistajat, jälleenmyyjät ja kuluttajat voivat luottaa siihen, että samat tarkat tiedot löytyvät niin kaupasta, verkosta kuin kauppakumppaneilta.

GS1 GDSN:n hyötyjä ovat:

  • tehostaa ja nopeuttaa tuotetiedon jakoa
  • varmistaa tuotetiedon oikean muodon ja rakenteen yhdenmukaisuuden
  • vähentää manuaalista työtä ja minimoi virheet
  • välittää tuotetiedot samanaikaisesti kaikille liikekumppaneille
  • helpottaa ja nopeuttaa uusien tuotteiden lanseerausta kansainvälisille markkinoille.

 

Mitkä toimialat hyödyntävät GS1 GDSN:ää?

Kaikki yritykset, joilla on tarve jakaa ja vastaanottaa tuotetietoja, saavat täyden hyödyn GS1 GDSN -standardeista liittymällä mukaan tuotetietopalveluiden verkostoon.

Suomen GS1 Synkka -tuotetietopalvelu on osa GS1 GDSN:ää. Sitä hyödyntävät pääasiassa vähittäistavarakauppa ja elintarviketeollisuus. Myös lääkinnällisten laitteiden valmistajat välittävät tuotetietojaan GS1 Synkan avulla.

 

GDSN-tuotetietostandardin päivitykset

GDSN-standardia päivitetään neljä kertaa vuodessa: helmi-, touko-, elo- ja marraskuussa. Tuotetietostadardin muutokset tapahtuvat viisivaiheisen prosessin kautta. Ensimmäisessä vaiheessa GDSN-verkoston jäsen esittää liiketoimintatarpeen, jota seuraa vaatimusten kerääminen ja analysointi. Kolmantena vaiheena on ratkaisun suunnittelu, jota seuraa ratkaisun hyväksyntä ja viimeisenä käyttöönotto.

GS1 GDSN

Löydät tarkempaa tietoa GS1 Global Data Synchronisation Networkista GS1 Globalin verkkosivuilta.