Tunnista

EAN-viivakoodit

EAN-viivakoodi on yksi maailman tunnetuimmista symboleista. Se on GS1-viivakoodeista vakiintunein ja laajimmin käytetty. EAN-koodeja käytetään ensisijaisesti merkitsemään kuluttajatuotteita, jotta ne voidaan skannata myymälöiden kassapäätteillä. EAN-viivakoodi sisältää GS1:n GTIN-tuotetunnisteen, eikä siihen voi lisätä muuta tietoa.

EAN-13 on yleisimmin käytetty GS1-viivakoodi. Sitä käytetään yleensä vähittäiskaupan kassapäätteillä luettavissa tuotteissa. EAN-13 sisältää 13-numeroisen GTIN-koodin.

Ean 13 koodi

 

EAN-8-viivakoodia käytetään ainoastaan pienikokoisissa kassapäätteellä luettavissa tuotteissa, joihin EAN-13 on liian suurikokoinen. EAN-8 sisältää 8-numeroisen GTIN-koodin.

Ean 8 koodi

 

Mitkä ovat EAN-viivakoodin hyödyt?

EAN-viivakoodilla merkityt tuotteet voidaan helposti skannata kassapisteellä, itsepalvelukassalla ja eri osissa toimitusketjua. GTIN-koodin manuaalisen syöttämisen sijaan tuotteen viivakoodin skannaaminen vähentää virheitä, säästää aikaa ja tehostaa toimintaa.

 

Mitkä toimialat hyödyntävät EAN-viivakoodeja?

Kuluttajatuotetteiden valmistajat merkitsevät tuotteensa EAN-koodeilla ja niitä hyödynnetään koko kaupan arvoketjussa. EAN-viivakoodit ovat käytössä myös valmistavassa teollisuudessa, rakennusalalla ja terveydenhuollossa.

EAN-viivakoodeja luodaan ja hallinnoidaan GS1 Rekisterissä

GTIN-koodeja ja viivakoodeja varten sinulla tulee olla GS1-yritystunniste. Sen myötä saat käyttöösi GS1 Rekisterin, jossa voit luoda ja hallinnoida tunnisteitasi.

EAN/UPC barcodes

Löydät tarkempaa tietoa EAN-viivakoodeista (Yhdysvalloissa ja Kanadassa UPC) GS1 Globalin verkkosivuilta.