Uutinen

Ruokaketjun digitalisoinnilla haetaan kilpailukykyä ja miljardiluokan vienninlisäystä

kasvumoottori
Business Finland on myöntänyt rahoituksen Food from Finland -hankkeelle*. Viennin kasvuun tähtäävä hanke tuo yhteen alkutuotannon, teollisuuden ja kaupan avaintoimijat kehittämään ruokaketjua sekä edistämään korkean lisäarvon tuotteiden ja palveluiden innovaatioita.

GS1 Finland lähtee yhdessä alkutuotannon, elintarviketeollisuuden ja kaupanalan toimijoiden kanssa edistämään toimijoiden välistä läpinäkyvää, kaksisuuntaista tiedonvaihtoa läpi ruokaketjun. Food from Finland -hanketta toteuttava innovaatioekosysteemi pyrkii myös kehittämään uusia korkean lisäarvon tuotteita ja palveluita. Business Finlandin kasvumoottori-statuksen saanut hanke tavoittelee ruokaketjulle miljardiluokan viennin kasvua vuoteen 2032 mennessä.

Hankkeen perustajajäseniä ovat Apetit, Atria, Bisnes+, Fazer, HKScan, Kesko, SOK, Valio, GS1 Finland, ETL, PTY ja MTK. Jäsenet uskovat, että dataa hyödyntävä ruokaketju ja koko ketjun yhteinen kehitysfoorumi vahvistavat kotimaisen ruokajärjestelmän kilpailukykyä ja luovat vahvan pohjan viennin kasvuun.

– Autamme suomalaisia yrityksiä pääsemään kansainvälisille markkinoille mahdollistamalla toimijoiden välisen läpinäkyvän, yhteensopivan ja monenvälisen tiedonvaihdon läpi ruokaketjun aina kuluttajalle saakka. Hankkeessa etsitään myös uusia ratkaisuja kestävän kehityksen edistämiseksi, GS1 Finlandin toimitusjohtaja Jukka Kehusmaa sanoo.

Kaikille avoin kehitysfoorumi

Food from Finland -hankkeeseen voi liittyä jäseneksi kaikki, jotka haluavat osallistua Suomen ruokaketjun kehittämiseen ja yhteistyöverkoston toimintaan. Jäsenfoorumi on avoin myös kansainvälisille kumppaneille. Hanke on suunniteltu toteutuvaksi kokonaisuudessaan seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Koordinaattorina toimii GS1 Finland Oy, joka avoimena ja puolueettomana toimijana tarjoaa ruokaketjun osapuolille neutraalin alustan verkostoitua ja kehittää yhteistyössä omia toimialojaan.

 

*) Nimi Food from Finland vaihdettiin Food Data Finland -kasvumoottorihankkeeksi 26.8.2022 alkaen.

 

Lisätietoja

Jukka Viitanen, hankekoordinaattori, GS1 Finland Oy, p. 045 329 1885, jukka.viitanen@gs1.fi

Terhi Paavilainen, viestintäpäällikkö, GS1 Finland Oy, p. 050 464 3970, terhi.paavilainen@gs1.fi

Food Data Finland -kasvumoottorihanke