Pakkaustyypin käyttöä selkeytetään – näin päivität tuotteesi

GS1 Synkan toukokuun 2024 päivityksessä pakkaustyyppiin tulee kaksi käyttöä helpottavaa muutosta:

  1. Suomessa käytetään jatkossa vain yhtä pakkaustyyppiä tuotteella tai pakkauksella
  2. Pakkaustyyppi-koodilistan arvoja rajataan vähittäistuotteella 14 arvoon 

Päivityksen jälkeen sinun kannattaa tarkistaa, että kaikki GS1 Synkkaan tallennetut tuotteenne ovat uuden ohjeistuksen mukaisia. Seuraavista ohjeista löydät tarvittavat tiedot tuotteiden päivittämiseksi.

 

Ohje muutokselle: Suomessa käytetään jatkossa vain yhtä pakkaustyyppiä tuotteella tai pakkauksella

Hae tuotteet, joilla on useampi pakkaustyyppi. Avaa Tarkennettu haku ja käytä suodatinta Virhe ID /virheilmoitus. Etsi varoituksen id-numerolla: 400.328 Yhdellä hierarkiantasolla saa olla vain yksi pakkaustyyppi

Pakkaustyyppi

Päivitä tuotteet valitsemalla yksi pakkaustyyppi. Siirrä sitten kaikki pakkausmateriaalit tämän pakkaustyypin alle. Poista muut pakkaustyypit klikkaamalla kolmen pisteen painiketta ja Poista. Julkaise lopuksi.

Pakkaustyyppi


 

Ohje muutokselle: Pakkaustyyppi-koodilistan arvoja rajataan vähittäistuotteella 14 arvoon


Hae tuotteet, joilla on poistunut pakkaustyyppi. Avaa Tarkennettu haku ja käytä suodatinta Virhe ID /virheilmoitus. Etsi varoituksen id-numeroilla: 

  • 400.325 Mikäli pakkaushierarkian taso on lava, niin on käytettävä seuraavia pakkaustyyppejä: lava, lavalaatikko, teline, häkki
  • 400.326 Mikäli pakkaushierarkiataso on kuljetuspakkaus, eikä tuote ole kuluttajatuote, niin on käytettävä seuraavia pakkaustyyppejä: Rasia, laatikko, tarjotin, kääre, kestokuljetuspakkaus tai kori. 
  • 400.327 Mikäli pakkaushierarkiataso on vähittäistuote, tai tuote on kuluttajatuote, pakkaustyyppinä ei tulisi käyttää: lava, lavalaatikko, teline, häkki, kestokuljetuspakkaus tai kori

Päivitä tuotteet valitsemalla uusi pakkaustyyppi. Käytettävät pakkaustyypit löydät ohjeesta Pakkaustietojen tallentaminen. Julkaise lopuksi.

 

Voit tehdä molemmat päivitykset myös Synkka-excelillä. Seuraavista ohjeista saat apua:

Koulutus: Synkka–Excel tutuksi

Tässä webinaarimuotoisessa koulutuksessa opit muun muassa, miten voit hyödyntää GS1 Synkan Excel-ominaisuutta tuotetietojen massapäivityksissä.