Ohje

GS1 Synkka – Tuotetietojen massapäivitys Excelillä

Isoissa tuotetietopäivityksissä voit käyttää apuna Exceliä. Siten päivitysten tekeminen nopeutuu ja saat helposti useiden tuotteiden tiedot ajan tasalle.

Tuotetietojen lataukseen voit käyttää ainoastaan GS1 Synkasta ladattua Excel-tiedostoa. Tutustu ohjeeseen Tuotetietojen vienti Exceliin >

Ennen kun aloitat tuotetietojen latauksen takaisin GS1 Synkkaan, suosittelemme, että tallennat alkuperäisen Excel-lataustiedoston kopioksi, johon teet muutoksia. Voit tuoda GS1 Synkkaan enintään 1000 tuoteriviä kerralla.

Huomioithan, että Excel-ominaisuus ei ole tarkoitettu uusien tuotteiden luomiseen. Uusien tuotteiden luomisessa suosittelemme hyödyntämään kopiointia. Tutustu ohjeeseen Tuotteen ja pakkaushierarkian kopiointi >

 

Tietojen päivittäminen Excel-tiedostossa

Excelillä voit lisätä, poistaa ja päivittää tuotetietoja. Media-aineistoja ei ylläpidetä Excelillä, vaikka julkaistujen kuvien tiedot näkyvät ReferencedFileDetailInformation-välilehdellä.

Lataustiedoston tuotetiedot pitää olla oikeassa muodossa, jotta lataus takaisin GS1 Synkan käyttöliittymään onnistuu. Huomioi seuraavat asiat:

  • Excel-tiedoston muoto pitää säilyttää, sarakejärjestystä tai sarakkeiden nimiä ei saa muuttaa.
  • Koodilistojen selitteet näkyvät koodiarvona Excelissä. Katso ajantasaiset koodiarvot tiedostosta Suomen tietoprofiilista.
  • Toistettavilla tietokentillä pitää huomioida järjestysnumero. Järjestysnumero pitää muistaa päivittää, jos lisää tuotteelle uuden tiedon. Tämä koskee ainoastaan toistettavia kenttiä, kuten pakkausmateriaali.

 

GS1 Synkan tuotetietojen massapäivitys Excelillä

 

Tuotetietojen lataaminen GS1 Synkkaan

Aloita tuotetietojen lataus GS1 Synkkaan klikkaamalla Tuotteet-osiossa Tuo-painiketta. Hae ladattava tiedosto klikkaamalla Selaa
 

GS1 Synkan tuotetietojen massapäivitys Excelillä

 

Valitse seuraavaksi, miten haluat tuoda tuotetiedot:

  • Tallenna luonnoksena: Tuotetiedot pitää julkaista yksittäin käyttöliittymässä
  • Julkaise välittömästi: kaikki päivitetyt tuotetiedot julkaistaan. Suosittelemme tätä vaihtoehtoa massapäivityksiin.

 

GS1 Synkan tuotetietojen massapäivitys Excelillä

 

Voit seurata Excel-latauksen edistymistä Tehtävät-näkymältä. Valmis-tila tarkoittaa, että tuotetietojen lataus ja päivitys on onnistunut. Virhe-tila on merkki siitä, että tuotetietoja ei voitu ladata onnistuneesti GS1 Synkkaan.

 

Virheellinen lataus

GS1 Synkka tekee Excel-tiedoston latausvaiheessa tuotetiedoille tarkistuksen (tietojen pakollisuus, muoto, merkkimäärä jne.) Virheellinen lataus voi johtua useammasta syystä, esimerkiksi puuttuvasta tiedosta tai virheellisestä koodiarvosta. Tehtävät-näkymästä, saat lisätietoja latauksesta.

 

GS1 Synkan tuotetietojen massapäivitys Excelillä

 

Toiminnot:

  • Lataa virheelliset tuotteet Exceliin: Näyttää virheessä olevat tuotteet. Virheelliset tiedot on korostettu, punaisella värillä sekä välilehdillä että Excelin riveillä. Korjaa virheet, tallenna tiedosto ja lataa korjattu tiedosto uudestaan.
  • Lataa alkuperäinen Excel: Tästä voit ladata alkuperäisen tiedoston eli tiedoston, jota olit lataamassa.
  • Tuo uusi tiedosto: Tästä voit aloittaa uuden Excel-tiedoston lataamisen.

 

Alla olevassa esimerkissä Markkinointitekstin kielikoodi puuttuu. Virhe korjataan lisäämällä kenttään kielikoodi FI.

 

GS1 Synkan tuotetietojen massapäivitys Excelillä