Ohje

GS1 Rekisteri – GTIN-koodin luominen kuljetuspakkaukselle tai lavalle

Kuljetuspakkausten ja lavojen, kuten tukku-/myyntieräpakkausten yksilöimiseen voidaan käyttää joko GTIN-13- tai GTIN-14-koodia. GTIN-13 mahdollistaa aina myös skannauksen kassapäätteellä.

GTIN-13 koodi kuljetuspakkaukselle tai lavalle

Kun luot GS1 Rekisterissä GTIN-13-kooditetun kuljetuspakkauksen tai lavan, syötä muokkaustilassa hierakiatasoksi Kuljetuspakkaus tai Lava. Saat täytettäviksi uudet kentät, joihin voit syöttää sisältyvän tuotteen GTIN-koodin ja määrän, eli minkä verran sitä on ylemmällä hierakistasolla olevassa yksikössä.

GS1 Rekisteri sisältyvän tuotteen GTIN

 

Nimeä GS1 Rekisteriin kuljetuspakkaukset ja lavat laittamalla vähittäistuotteen perään, kuinka paljon edellistä tuotetasoa se sisältää. Laita Nettosisältöön sisältyvien tuotteiden kokonaismäärä. 

Tallenna lajitelmille kaikki niiden sisältämät tuotteet ja niiden määrät. Lisää sisältyviä tuotteita klikkaamalla tietokentän oikealla puolella olevaa vihreää pluspainiketta. Huomioithan, että GTIN-koodeja, joita ei ole tallennettu GS1 Rekisteriin, ei voi lisätä lajitelmalle. Kerro tällöin lajitelman sisältö tuotteen nimessä.

 

GTIN-14-koodi kuljetuspakkaukselle tai lavalle

Tukku- tai myyntieräpakkauksen, eli kuljetuspakkauksen tai lavan yksilöimiseen voidaan käyttää myös GTIN-14 koodia. GTIN-14 muodostetaan siten, että GTIN-13 numeron eteen tulee numero 1–8 ja tarkistusnumero lasketaan uudelleen. GTIN-14-koodia suositellaankin tehtäväksi ylemmälle pakkaustasolle sisältyvän tuotteen koodista. Etunumero 9 on varattu vaihtuvamittaisten tuotteiden kuljetuspakkauksille.

GS1 Rekisteri Luo GTIN 14

 

GS1 Rekisterissä tiedot GTIN-14-koodille annetaan kuten GTIN-13-koodille. GS1 Rekisteri tekee GTIN-14-koodista viivakoodin muodossa ITF-14. ITF-14-viivakoodia ei suositella käytettävän muissa kuin suoraan aaltopahville tulostetuissa viivakoodeissa. Se on muita viivakoodityyppejä helpommin tulostettavissa ja luettavissa. ITF-14 -viivakoodi ei ole luettavissa kaupan kassalla, joten sitä ei voi käyttää kuluttajille myytävissä tuotteissa.