Ohje

GS1 Rekisteri – Viivakoodin tekeminen

GS1 Rekisterissä voit tehdä GTIN-koodillesi viivakoodin. Varmista kuitenkin, että viivakoodin tulostuslaatu riittää sen skannaamiseen.

GTIN-koodi laitetaan tuotteeseen numeroita vastaavana viivakoodina, jotta se olisi nopeasti ja helposti luettavissa kassapäätteillä ja toimitusketjussa. Useimmiten pakkaussunnittelijalle tai painotalolle riittää pelkkä GTIN-koodi, jonka numerosarjan he itse muuntavat viivakoodiksi painomateriaalia varten. Jos tulostat viivakoodin itse, varmista, että sen tulostuslaatu on riittävä viivakoodin lukemiseen.

 

Luo GTIN-koodille viivakoodi

Voit luoda viivakoodin tallentaessasi tai muokatessasi GTIN-koodin tuotetietoja. Muokkaa-näkymästä löydät Viivakoodi-painikkeen yläoikealta.

Voit tehdä viivakoodin myös GTIN-koodit-osion listauksen Toiminnot-sarakkeessa olevan Viivakoodi-painikkeen kautta.

 

GS1 Rekisteri viivakoodin tekeminen

 

Tallenna viivakoodin tietokoneellesi .png-tiedostomuodossa Lataa-painikkeen kautta.

 

Valitse oikea viivakoodityyppi

Kuluttajatuotteelle voit tehdä GS1-yritystunnisteesi tyypistä riippuen, joko EAN-viivakoodin tai UPC-viivakoodin.

Kuljetuspakkauksen tai lavan yksilöimiseen voit käyttää joko GTIN-13- tai GTIN-14-koodia:

  • GS1 Rekisteri tekee GTIN-14-koodista viivakoodin automaattisesti muodossa ITF-14, joka ei ole luettavissa kassapäätteillä. Sitä ei suositella käytettäväksi muissa kuin suoraan aaltopahville tulostetuissa viivakoodeissa. 
  • Mikäli kuljetuspakkaus voidaan myydä sellaisenaan kuluttajalle, tulee se merkitä EAN-13-viivakoodilla, jotta se on luettavissa kassapäätteillä.