Ohje

GS1 Synkka – Osioiden esittely ja vinkkejä tiedon tallentajalle

Tiedon tallentajalle GS1 Synkan käyttöliittymässä on seitsemän osiota. GS1 Synkan käyttöliittymän käyttöön suositellaan tietokoneen Chrome-, Safari- ja Firefox-selaimia. Mobiilikäyttöä ei toistaiseksi tueta.

GS1 Synkan osiot

 

Tuotteet

Tuotteet-osiosta löydät kaikki GS1 Synkkaan tallentamasi tuotteet.

 

Sanomat

Sanomat-osiossa voit tarkastella GS1 Synkasta kauppakumppanillesi välitettyjä tuotetietosanomia. Tuotetietoa tavarantoimittajilta vastaanottajille välitetään tuotetietosanomien avulla. GS1 Synkan tuotetietosanoma on XML-muotoinen.

 

Tehtävät

Tehtävät-osiosta näet suorittamasi toiminnot ja niiden tilan. Toimintoja ovat esimerkiksi massajulkaisut ja tuotetietojen vienti Excel-tiedostoon.

 

Kyselyt

Kyselyt-osiosta näet yrityksellesi luodut kyselyt. GS1 Synkka lähettää tuotetietojesi vastaanottajille kyselyn täyttävien kriteereiden mukaiset uudet ja muokatut tiedot tuotetietosanomina.

 

Kauppapaikka

Kauppapaikka-osiossa voit selata tuotetietoja. Osio sisältää listattuna kaikki Suomen kohdemarkkinalle julkaistut julkiset tuotetiedot. Voit hakea tuotteita käyttäen kriteerinä esimerkiksi GTIN-koodia, tuotenimeä, brändinimeä tai yleisnimeä.

 

Media

Media-osioissa voit tarkastella ja ladata uusia media-aineistoja yrityksesi tuotetietoihin liittyen. Osio mahdollistaa myös useamman aineiston lataamisen kerralla.


Osapuolet

Osapuolet-osiossa voit selata GDSN-verkostossa olevia yrityksiä. Voit tarkistaa esimerkiksi, voisiko kauppakumppanisi vastaanottaa tietoja GS1 Synkan kautta.

Vinkkejä tiedon tallentajalle

Kielen vaihtaminen

Voit vaihtaa käyttöliittymässä käytössäsi olevan kielen avaamalla valinnan maapallokuvakkeesta.

Kielen vaihtaminen GS1 Synkassa

 

Tietokenttien ohjeet

GS1 Synkan tietokenttien vieressä on pieni kysymysmerkki. Sitä klikkaamalla saat näkyviin lyhyen kuvauksen, jossa kerrotaan kyseisestä tietokentästä ja sen käytöstä.

 

Tietokenttien hakutoiminto

Tuotteelle annetaan paljon erilaisia tietoja, miksi oikean tietokentän löytäminen tuotteen tiedoista voi olla vaikeaa. Tietokenttien hakutoiminto löytyy käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta ja sen avulla voit hakea kyseisen hierarkiatason tietokenttiä. Voit tehdä haun tietokentän nimellä tai sen id-numerolla. Kun olet kirjoittanut hakusanan ja valinnut sopivan vaihtoehdon, sinut ohjataan valitsemasi tietokentän luokse.

Lue lisää ohjeesta Hakutoimintojen käyttäminen >

 

Virheet ja varoitukset

Näkymän oikeassa laidassa näkyy tarkastuslista, joka näyttää tuotetiedoissa olevat virheet ja puutteet, jotka ovat ohjelmistollisesti pakollisia. Paina tarkastuslistalla näkyvää nuolipainiketta, jolloin järjestelmä siirtää sinut suoraan korjattavan tiedon luokse. 

Virheilmoituksia on kahdenlaisia: 

  1. Virhe: ilmoitus on punainen ja se estää tuotetietojen julkaisun
  2. Varoitus: ilmoitus on keltainen, eikä se estä tuotetietojen julkaisua. Varoitukset ohjaavat käyttäjää syöttämään tarvittavat tiedot.

Ohjelmistollisesti pakollisten tietojen lisäksi tuotteille tallennetaan paljon muutakin tietoa, kuten lainsäädännön vaatimat tiedot tai verkkokaupassa tarvittavia tietoja.

 

Pakkaushierarkia-toiminto

Pakkaushierarkia-toiminnon avulla voit liikkua tasolta toiselle hierarkian sisällä poistumatta tallennusnäkymältä. Toiminto näyttää kuvan pakkaushierarkiasta, ja voit vaivattomasti siirtyä tasolta toiselle klikkaamalla kuvaa. Muista kuitenkin tallentaa tiedot ennen kuin poistut edelliseltä tasolta. Aktiivinen hierarkiataso on vaaleansininen. 

Pakkaushierarkia-toiminto löytyy käyttöliittymän alakulmasta.