Ohje

GS1 Synkka – Tuotekuvat ja dokumentit

GS1 Synkka -tuotetietopalvelun kautta voit välittää tuotekuvia kauppakumppaneillesi. Ensisijaiset tuotekuvat voivat yksinään edustaa tuotetta sen markkinoinnissa. Niiden lisäksi verkkokaupoissa käytetään MRHI-kuvia ja lisäkuvia. Voit myös lisätä tuotteelle erityyppisiä dokumentteja kuten käyttöturvallisuustiedotteita tai sertifikaatteja.

Ensisijainen tuotekuva

Ensisijaisella tuotekuvalla tarkoitetaan tuotteen myyntiin- ja markkinointiin tarkoitettuja kuvia. Tuotekuvassa tuote näkyy kokonaan, eikä siinä ei ole mitään muuta. Riittää, että tuotteelle lisätään yksi hyvälaatuinen tuotekuva, joka on:

  • aina syvätty
  • tiukkaan rajattu, pienet tyhjätilat tuotteen reunoilla.

Yksi ensisijaisista tuotekuvista tulee valita tuotteen pääkuvaksi.

Lue lisää ensisijaisesta tuotekuvasta >

 

MRHI-kuva

MRHI-kuvalla (Mobile Ready Hero Image) tarkoitetaan digitaalista hyllykuvaa. MRHI-kuva soveltuu tilanteisiin, joissa kuva esitetään pienenä esimerkiksi verkkokauppojen listaus- ja ruudukkonäkymissä sekä pienillä näytöillä.

MRHI-tuotekuvissa korostetaan seuraavaa neljää tärkeää tietoa, jotka ovat kuluttajille oleellisia oikean tuotteen valitsemiseksi:

  1. brändinimi
  2. tuotenimi
  3. variantti
  4. määrä, nettosisältö tai pakkauskoko

MRHI-kuvan vaatimuksena on kuvan selkeys. Tällä tarkoitetaan, että kuvassa näkyvien tietojen tulee olla luettavissa hyvin pienessä koossa. 

MRHI-kuva ei korvaa ensisijaista tuotekuvaa, vaan täydentää ja tarkentaa sitä.

Lue lisää MRHI-kuvasta >

 

Lisäkuvat

Lisäkuvat kuvaavat esimerkiksi tuotteen yksityiskohtaa, käyttötarkoitusta, tekstuuria tai ominaisuutta. Esimerkiksi ripsivärillä lisäkuva voi olla suurennos harjaosasta tai vaatteella lähikuva kangaslaadusta.

Lisäkuva ei korvaa ensisijaista tuotekuvaa, vaan täydentää ja tarkentaa sitä.

Lue lisää lisäkuvista >

 

Dokumentit

Dokumentit ovat pdf-tiedostoja, jotka sisältävät tuotekohtaista tietoa. GS1 Synkan kautta on mahdollista välittää seuraavat dokumentit.

  • käyttöturvallisuustiedotteet
  • sertifikaatit
  • luomusertifikaatit
  • käyttöohjeet.

Lue lisää dokumenteista >