Tunnista

GS1 DataMatrix

GS1 DataMatrix on GS1:n kehittämä kaksiulotteinen viivakoodi, joka voidaan tulostaa yksittäisistä pisteistä tai neliöistä koostuvana neliön tai suorakaiteen muotoisena symbolina. Koska koodi voi olla hyvin pieni, se soveltuu tuotteisiin, joissa on rajallisesti tilaa. 

GS1 DataMatrix voi sisältää perinteistä lineaarista viivakoodia suuremman määrän tietoa. Siihen on mahdollista koodata jopa 3116 numeerista merkkiä tai 2335 alfanumeerista merkkiä.

Sovellustunnusten avulla GS1 DataMatrixiin voidaan sisällyttää useita erityyppisiä tietoja. GTIN-koodin lisäksi se voi sisältää esimerkiksi päiväystiedon, sarjanumeron ja eränumeron. GS1 DataMatrixin lukeminen vaatii kamerapohjaisen skannerin.

Datamatrix

 

Mitkä ovat GS1 DataMatrixin hyödyt?

GS1 DataMatrixin etuna on, että pienestä koostaan ​​huolimatta se voi sisältää suuren määrän tietoa. Merkintänä se on erittäin kestävä, sillä siinä on sisäänrakennettu redundanssi eli tiedon ylimäärää järjestelmän toimimisen varmistamiseksi ja ymmärtämisen helpottamiseksi. GS1 DataMatrix voidaan myös syövyttää metalliin. Tämä tarkoittaa, että sitä voidaan käyttää esimerkiksi lääkinnällisten laitteiden, kuten käytön jälkeen steriloitavien skalpellien merkitsemiseen.

 

Mitkä toimialat käyttävät GS1 DataMatrixia?

Tätä 2D-koodia käytetään monilla toimialoilla, kuten rakentamisessa, tekstiiliteollisuudessa, elintarviketeollisuudessa ja vähittäiskaupassa. Terveydenhuollon alalla GS1 DataMatrixia on käytetty kaikissa reseptilääkkeissä vuodesta 2019 lähtien.

GS1 DataMatrix

Löydät tarkempaa tietoa GS1 DataMatrixista GS1 Globalin verkkosivuilta.