Tutustu asiakkaidemme kokemuksiin palveluidemme käytöstä ja niiden hyödyistä jokapäiväisessä työssä.
Hollannissa Radboud University Medical Center (Radboudumc) on saavuttanut merkittäviä tuloksia käyttämällä GS1-standardeja osana varastonhallintaansa.
Japanissa Kioton Punaisen Ristin sairaala otti käyttöön jo lähes kymmenen vuotta sitten handsfree-keräilyjärjestelmän, joka käyttää skannaukseen puettavia laitteita.
GS1 on julkaissut GS1 Trend Resarch 2020-2021 -raportin, joka keskittyy muun muassa terveydenhuollon trendeihin ja nopeasti kehittyviin varmennettuihin tunnistetietoihin sekä hajautettuihin identiteetteihin.
GS1 Finland Oy on tarjonnut jo useiden vuosien ajan päivittäistavarakaupalle ja teollisuudelle palvelun tuotetietojen välittämiseen kauppakumppanien kesken. Synkka-palvelu onkin vakiinnuttanut asemansa Suomessa merkittävänä osana sujuvaa ja tehokasta tuotetiedon hallintaa ja datan vaihtoa.
Lääkinnällisiä laitteita koskeva lainsäädäntö muuttuu ja tuotteiden yksilöllinen tunnistus tulee pakolliseksi. Alan yrityksille tämä tuo haasteita varsinkin tuotetietojen hallintaan. Uudistus luo pohjaa tehokkaammalle sekä turvallisemmalle terveydenhuollon arvoketjulle.
Euroopan komissio on nimittänyt GS1:n yksilöllisiä laitetunnisteita eli UDI-koodeja (Unique Device Identification) myöntäväksi ”antajayksiköksi” (issuing entity).
Tuotteiden yksilöinti ei ole ainoastaan valmistajille tarkoitettu menettely. Sairaaloissakin voidaan valmistajan koodin sijaan antaa tuotekoodi laitteille sekä instrumenteille ja käyttää GS1-järjestelmää esimerkiksi varastoissa tai käytössä olevien tuotteiden yksilöinnissä.
Suosittelemme valitsemaan GS1 DataMatrix -viivakoodin lääkkeille ja lääkinnällisille laitteille.
Lääkinnällisten laitteiden valmistajat Yhdysvaltojen ja Euroopan markkinoilla ovat lisäämässä uuden yksilöllisen laitetunnisteen UDI:n (Unique Device Identification) kaikkiin tuotteisiinsa. Lääkinnällisten laitteiden käyttäjille, kuten sairaaloille UDI-tunnisteiden hyödyntäminen lisää...
Terveydenhuollon GTIN allocation rules -dokumentti on uudistunut
EU:n MD- ja IVD-asetusten myötä otetaan käyttöön yksilöllistä laitetunnistetta koskeva UDI-järjestelmä (Unique Device Identifier). Yksilöllisen laitetunnisteen (UDI-DI) lisäksi tuotteille tulee antaa myös yksilöllinen laitemallin tunniste (Basic UDI-DI).
GS1 Finland teetti viime vuonna selvityksen GS1-standardien roolista terveysalan arvoketjuissa. Tavoitteena oli kartoittaa terveysalan standardoinnin ja digitalisaation nykytilaa, sekä selvittää, miten GS1-standardit voivat edistää terveysalan kehitystä ja tuottavuutta Suomessa. Toimialaselvityksen...
Mikäli yritys käyttää GS1-järjestelmää lääkinnällisten laitteiden tunnistamiseen, jotka tällä hetkellä ovat Yhdysvaltojen markkinoilla, tulee niiden täyttää UDI-ilmoitus 30.6.2021 mennessä Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston vaatimuksen mukaisesti.
Jokainen viivakoodin skannaus lisää läpinäkyvyyttä ja potilasturvallisuutta sairaalan toimitusketjuissa.
Asiakkaidemme toiveesta Synkka-tuotetietopalveluun on lisätty nyt myös lääkinnällisiä laitteita koskevia tietoelementtejä. Toivotamme terveydenhuoltoalalla toimivat yritykset tervetulleiksi mukaan Synkka-yhteisöön.
GS1-standardit tuovat avoimuutta ja auttavat vähentämään COVID-rokotuksiin liittyviä riskejä
Koko terveydenhuollon toimialaa palveleva standardoitu ratkaisu edistää tietokantojen yhdisteltävyyttä ja mahdollistaa luotettavaan tietoon nojaavan johtamisen. Se on myös keino kehittää hoidon asiakaskokemusta ja potilasturvallisuutta edelleen.
Osapuolitunniste tai sijaintitunniste eli GLN (Global Location Number) on GS1:n standardi, jolla yksilöidään ja tunnistetaan sijainti tai osapuoli.
Standardien sisältöön vaikuttaminen parantaa koko toimialan kilpailukykyä kirittäen yrityksiä käyttämään resurssejaan tehokkaammin, kun koko toimialan tuottavuus- ja laatutasot nousevat.
Mitä oli ennen viivakoodeja?
Venäjän ja Euraasian talousalueen viennin GTIN- ja GLN-vaatimusten ilmoittamiseen tulee muutoksia 1.7.2021 alkaen. Tällä hetkellä on menossa kesäkuun 2021 loppuun asti jatkuva siirtymäaika, jonka aikana GLN- ja GTIN-numeroiden ilmoittaminen on vielä valinnaista.
Covid-19-pandemia on nostanut esiin monia puutteita lääkinnällisten laitteiden jäljitettävyydessä. Lääkinnällisiä laitteita koskevan uuden eurooppalaisen asetuksen tarkoituksena on ollut varmistaa, että tällaiset ongelmatilanteet vältetään. Kuitenkin nyt lainsäädäntöä lykätään juuri vallitsevan...
Deloitte on julkaissut raportin, jossa tuetaan GS1-standardien nopeaa käyttöönottoa ja viivakoodien hyödyntämistä varmistamaan COVID-19-rokotusten turvallisuuden ja luottamuksen maailmanlaajuisesti.
Standardeja voidaan pitää yhteisinä pelisääntöinä, joita noudattamalla yritykset saavuttavat yhdessä suurimman hyödyn. Mitä laajemmalle levinnyt standardi, sitä suurempi on siitä saatava toimialakohtainen hyöty. Siksi yrityksille on tärkeää ymmärtää oman toimialan pelisäännöt toimialasta riippumatta...