Ohje

Pakkaustyypin ja pakkausmateriaalin lisääminen tuotteelle

Pakkaustyyppi on linkitetty pakkausmateriaalitietojen antamiseen

Pakkaustyypin ja -materiaalin lisääminen tuotteelle -video

This content is only visible when the visitor has consented to marketing cookies.
Please accept marketing-cookies to watch this video.

Tuotteen pakkaustyyppi

Pakkaustyyppi annetaan pakkaushierarkian kaikille tasoille eli vähittäistuotteelle, kuljetuspakkaukselle ja lavalle. Pakkaustyyppi valitaan koodilistalta. Tuotteella voi olla useampi kuin yksi pakkaustyyppi, jolloin ne kaikki annetaan tuotteelle.

Esim. tuote voi olla hajuvesipullo pahvilaatikossa, jolloin sekä pullo että laatikko ilmoitetaan pakkaustyypeiksi.

Pakkaustyypin ilmoittaminen on linkitetty pakkausmateriaalitietojen antamiseen. Pakkausmateriaali annetaan per pakkaustyyppi. Käyttäjä määrittelee ensin tuotteen pakkaustyypin ja ilmoittaa sitten jokaisen pakkaustyypin kohdalla tämän pakkausmateriaalit ja materiaalien painon grammoissa. Tuotetiedon vastaanottajien toiveesta tuotteen pääpakkaustyyppi ilmoitetaan ensimmäiseksi.

Tuotteen pakkausmateriaali

Pakkausmateriaali on kaikki tuotteeseen käytetyt pakkausmateriaalit, kuten lasi tai muovi. Tuotteen pakkausmateriaali valitaan koodilistalta. Pakkausmateriaalit annetaan pakkaushierarkian kaikille tasoille eli vähittäistuotteelle, kuljetuspakkaukselle ja lavalle. Huomaa, että myös kierrätettävät, vuokrattavat ja palautettavat pakkaukset, kuten puulavat ja transboxit, voidaan ilmoittaa pakkausmateriaaliksi.

Pakkausmateriaalit voidaan erottaa toisistaan

Tässä esimerkissä käytetään hillopurkia esimerkkinä. Vähittäistuotteelle, kuljetuspakkaukselle ja lavalle lisätään tuotteen pakkaustyyppi- ja materiaalitiedot. 

Pakkausmateriaaleja ei voida erotella toisistaan