Ratakset

GS1:n standardien ja palveluiden kehittäminen

GS1:n standardeja ja palveluita kehitetään jatkuvasti. GS1-standardien globaali kehittäminen tapahtuu eri toimialojen asiantuntijoista koostuvassa foorumissa sekä siihen liittyvissä työryhmissä. Suomessa fasilitoimme useista yrityksistä koostuvia yhteistyöryhmiä, joissa asiakkaamme pääsevät yhdessä kehittämään toimialansa käytäntöjä.

Avoimena ja puolueettomana toimijana tarjoamme asiakasyrityksillemme neutraalin alustan verkostoitua ja kehittää yhteistyössä toimialojensa toimintamalleja sekä GS1:n globaaleja standardeja.

 

Yhteistyöryhmät Suomessa

Fasilitoimme Suomessa yhteistyöryhmiä, joissa asiakkaamme pääsevät yhdessä kehittämään toimialansa käytäntöjä, vaikuttamaan palveluidemme kehitykseen sekä verkostoitumaan ja oppimaan muilta. 
Työryhmissä käymme läpi standardiemme ja palveluidemme kehitystarpeita ja etsimme keinoja edelleen parantaa ja varmistaa esimerkiksi tuotetietojen oikeellisuutta ja tasalaatuisuutta. Lisäksi selvitämme ajankohtaisten teemojen vaikutuksia GS1:n palveluihin ja haemme ratkaisuja, miten GS1:n standardit voivat yrityksiä niissä tukea.

Tavoitteista ja aihealueesta riippuen ryhmät ovat joko säännöllisesti kiinteällä jäsenistöllä kokoontuvia tai projektiluontoisesti koottuja ryhmiä tietyn aiheen ympärille.

Tällä hetkellä meillä on kaksi säännöllisesti kokoontuvaa yhteistyöryhmää, jotka keskittyvät GS1 Synkka -tuotetietopalvelun kehittämiseen:

GS1:n kaupan ja teollisuuden työryhmä

  • Asiantuntijayritykset: Kesko, Kespro, SOK, Meira Nova, Broman Group. Minimani, Wihuri, Arla, Atria, Berner, Fazer, Hartwall, HKScan, Myllyn Paras, Raisio, Unilever, Valio
  • Työryhmän vetäjä: Piikka Toivonen

GS1 Synkan tekninen kuva- ja aineistoryhmä

  • Asiantuntijayritykset: Atria, E. Gavrielides, F.K. Trube, Grano, Gredi, Kesko, Kespro, Marvaco, Minimani, Nestlé, Nitor, Raisio, SOK, Solita, Syväkuva, Tokmanni, Valio
  • Työryhmän vetäjä: Tomi Ihalainen

 

Projektiluontoisia yhteistyöryhmiä kokoamme esimerkiksi Food Data Finland -kasvumoottorihankkeen kehitysprojekteihin.

 

Kansainvälinen standardikehitys

GS1-standardien kansainväliseen kehitystyöhön osallistuu edustajia yli 60 maasta ja tavoitteena on löytää standardipohjaisia ratkaisuja toimialoja laajasti koskeviin toimitusketjun haasteisiin. Toimialoista ovat mukana muun muassa vähittäiskauppa, tuoreet elintarvikkeet, terveydenhuolto, kiinteistö- ja rakennusala sekä kuljetus ja logistiikka.

GS1 Finland on aktiivisesti mukana työryhmissä viemässä Suomen näkemyksiä globaaliin standardikehitykseen ja tuomassa sieltä tulokset ja ratkaisut asiakkaidemme hyväksi. Myös suomalaiset yritykset ovat tervetulleita kansainvälisiin työryhmiin.

Lue lisää GS1 Global Officen sivuilta >

Haluatko tulla mukaan yhteistyöryhmämme jäseneksi?

Osallistuaksesi yhteistyöryhmäämme sinulla tulee olla siihen yrityksenne mandaatti. Sinulla on asiantuntemusta yrityksenne prosesseista ja järjestelmistä, ja pystyt arvioimaan ryhmässä laadittavien suositusten ja uusien ratkaisujen vaikutuksia yrityksenne toimintaan. Lisäksi toivomme, että sinulla on mahdollisuus viedä käytäntöön yhteistyöryhmän laatimia suosituksia.
 

Jätä yhteystietosi alla oleviin kenttiin, niin otamme sinuun yhteyttä.