GS1 Rekisterin ohjeet

Tältä sivulta löydät ohjeet, miten luot, ylläpidät ja hallinnoit GTIN- ja GLN-tunnisteitasi GS1 Rekisterin avulla.

Kysymyksiä ja vastauksia GS1 Rekisteristä

Kuinka paljon GS1 Rekisterin käyttö maksaa?

GS1 Rekisteri -palvelu sisältyy GS1-yritystunnisteen vuosimaksuun, eikä sillä ole erillistä käyttömaksua.

 

Onko GS1 Rekisterin käyttö pakollista?

GS1 Rekisteri otettiin käyttöön kaikissa GS1-maissa vuoden 2021 loppuun mennessä. Suomessa kaikilta uusilta GS1-yritystunnisteasiakkailta edellytetään GS1 Rekisterin käyttöä. Aikaisemmin asiakkaaksemme tulleet ottavat palvelun käyttöönsä vaiheittain.

 

Mitä GTIN-koodeja GS1 Rekisteriin ei tallenneta?

GS1 Rekisteriin ei tallenneta vaihtuvamittaisten tuotteiden GTIN-koodeja (23–25-alkuisia). Myöskään maahantuotujen tuotteiden eli ulkomaisten valmistajien GS1-yritystunnisteista luotuja GTIN-koodeja ei tallenneta GS1 Finlandin tarjoamaan rekisteriin.

 

Pitääkö GS1 Rekisteriin tallentaa myös kuljetuspakkaukset tai lavat?

Kyllä, GS1 Rekisteriin tallennetaan kaikki GTIN-koodit, jotka on muodostettu käytössä olevasta GS1-yritystunnisteesta (pl. vaihtuvamittaisten tuotteiden koodit). Kuljetuspakkausten ja lavojen tiedot eivät siirry kansainväliseen Verified by GS1 -rekisterihakuun.

 

Pitääkö GS1 Rekisteriin tallentaa myös private label -tuotteet?

Kyllä, GS1 Rekisteriin tulee tallentaa myös private label -tuotteiden koodit. Tietojen tallentamisesta vastaa yritys, jonka GS1-yritystunnisteesta koodit on muodostettu, eli pääsääntöisesti private label -tuotteiden brändin omistava yritys.

 

Pitääkö GS1 Rekisteriin tallentaa myös sisäisessä käytössä olevat tuotteet?

Kyllä, GS1 Rekisteriin tallennetaan kaikki GTIN-koodit, jotka on muodostettu käytössä olevasta GS1-yritystunnisteesta (pl. vaihtuvamittaisten tuotteiden koodit). Jos GTIN-koodi on sisäisessä käytössä, se merkitään tiedolla ”Ei kuluttajatuote”, jolloin GTIN-koodin tiedot eivät välity kansainväliseen Verified by GS1 -rekisterihakuun.

 

Kuka voi katsella GS1 Rekisteriin tallennettuja tietoja?

GS1 Rekisteristä kaikkien aktiivisiksi ja passiivisiksi merkittyjen kuluttajatuotteiden tiedot siirtyvät globaaliin Verified by GS1 -rekisterihakuun, missä ne ovat kaikkien katsottavissa. Rekisterihakuun ei välity kuljetuspakkausten ja lavojen tietoja.

 

Miksi tallentamani tuotteen tiedot eivät näy Verified by GS1 -rekisterihaussa?

Rekisterihaku kertoo tuotteesi tiedot jos se GS1 Rekisterissä on merkitty vähittäistuotteeksi ja kuluttajatuotteeksi. Jos olet määrittänyt tuotteesi kuljetuspakkaukseksi tai lavaksi, eivät sen yksityiskohdat näy rekisterihaussa. Samoin jos vähittäistuotteellesi on tallennettu tieto "Ei kuluttajatuote".