Blogi

Kokeilu kannattaa

Kuva webinaari kuvituskuva webinaarinostoihin
GS1 jakoi viime vuonna ensimmäistä kertaa palkinnon henkilöille, jotka tekevät esimerkillistä työtä tuotetietojen parissa. Osallistu mukaan Tuotetiedot Nyt -tilaisuuteen syyskuun 23. päivä, niin kuulet kenet valitaan tänä vuonna.

Monet hyvät asiat saavat alkunsa puolihuolimattomista heitoista, ääneen lausutuista ajatelmista. Ravitsevaan maaperään pudottuaan ajatuksen siemenet alkavat kasvaa ja jalostua ja muuttuvat lopulta toiminnaksi. Näin kävi myös meidän asiakastapahtumamme kohdalla. Kollegani Anun lausahduksesta neukkarissa palaverin jälkipuinneissa syntyi Tuotetiedot Nyt, infotilaisuus Synkka-tuotetietopalvelumme käyttäjille.

Halusimme tarjota asiakkaillemme tiiviin paketin ajankohtaisista asioista ja palveluun tulevista muutoksista, uusia näkökulmia omaan työarkeen kiinnostavilta vieraspuhujilta sekä mahdollisuuden verkostoitua oman toimialan kesken. Kolmen vuoden ja seitsemän tapahtuman perspektiivillä sekä saamamme palautteen perusteella voin todeta onnistuneemme. Tapahtuma on houkutellut yli 300 osallistujaa ensimmäisestä kerrasta lähtien. Mukana on ollut ihmisiä niin kaupasta kuin tuotteita valmistavista yrityksistä sekä maahantuojia ja palveluntarjoajia, joita kaikkia yhdistää tärkeä työ tuotetietojen parissa.

Tilaisuuksien onnistuminen on vaatinut lukuisia suunnittelupalavereja, materiaalin työstämistä, aikataulutusta, viime hetken säätöjä ja joskus improvisointiakin. Ja ennen kaikkea innostuneen porukan. Aina ei ole kaikki mennyt nappiin ja suunnitelmien mukaan, mutta jokaisesta mokasta on pyritty ottamaan opiksi. Ensimmäisen tilaisuuden veroista jännitystä ei enää ilmassa ennen h-hetkeä ole, mutta halu täyttää ja ylittääkin kuulijoiden odotukset on säilynyt.

Mitä tästä voi oppia? Ainakin sen, että hyviin ajatuksiin, puolinaisiinkin kannattaa tarttua ja katsoa, mitä niistä voi syntyä. Ja että hyvällä porukalla kaikki on mahdollista!

Kahdeksannen Tuotetiedot Nyt -infon työstäminen on meillä täydessä vauhdissa. 23.9. pidettävässä tilaisuudessa palkitsemme toisen kerran henkilöitä, jotka tekevät esimerkillistä työtä tuotetietojen parissa varmistaen sen, että niin toimitusketjun lukuisilla toimijoilla kuin kuluttajillakin on saatavilla oikeat ja kattavat tiedot tuotteista.

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa jakamamme palkinnon saivat Ravintoraision Katariina Kasurinen ja Satu Suovanen. Jos sinua kiinnostaa, kuka palkitaan parhaana tänä vuonna, niin tule kuulolle! 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

Blogin kirjoittaja Sanni Laine vastaa GS1:n myynnistä, asiakkuuksista ja asiakaspalvelusta.