Blogi

Meira on vuoden 2023 Tuotetietomestari

Vuoden 2023 Tuotetietomestarit Marjo Pirinen ja Sanna Kylmänen, Meira
GS1 palkitsee syksyisin Tuotetiedot Nyt -tapahtumassa vuoden Tuotetietomestarin. Tänä vuonna palkinto jaettiin kolmannen kerran ja voittajaksi julistettiin Meira. Kävimme luovuttamassa voittopokaalin markkinointikoordinaattori Marjo Piriselle ja markkinointipäällikkö Sanna Kylmäselle. Samalla hyödynsimme tilaisuuden kysyäksemme, miten Meiralla hallitaan tuotetietoja ja hyödynnetään GS1 Synkkaa.

Miltä vuoden Tuotetietomestarin tunnustus tuntuu?

– Olin iloisesti yllättynyt, kun minulle soitettiin GS1:ltä ja kerrottiin, että Meira on Tuotetietomestari 2023. Tuntui kivalta, että vuosien määrätietoinen työ tuotetietojen laadun varmistamiseksi sai tunnustusta, Meiran markkinointikoordinaattori Marjo Pirinen sanoo.

 

Miten toteutatte tuotetietojen hallintaa?

Meiralla tuotetietojen hallintaan osallistuu yhteensä viisi ihmistä. Tuotekehitys vastaa ja tuottaa lakisääteiset tiedot tuotteista. Markkinointi huolehtii tuotekuvista, avainsanoista ja markkinointiteksteistä. Media-aineistojen tuottaminen on ulkoistettu kumppanille.

– Keräämme tuotetiedot ensin eräänlaiseen master-exceliin, mistä minä vien ne Synkkaan. Toimin samalla ikään kuin tuotetietojen portinvartijana, sillä ainoastaan minulla on ylläpitäjän tunnukset palveluun. Master-excel on ollut meille toimiva ratkaisu, mutta edellyttää tarkkuutta ja johdonmukaisuutta, Marjo sanoo.

Tuotetietomestarin valintaperusteissa kehuttiin Meiran tuotteiden selkeitä markkinointitekstejä.

– Kaikki meidän markkinointitekstimme kirjoitetaan sisäisesti, kuten myös tuotteiden hakuja verkkokaupoissa helpottavat avainsanat. Teimme vastikään ison työn päivittämällä kaikkien tuotteidemme markkinointitekstit. Käännökset teetimme kumppanillamme, jotta saimme niihinkin tasaisen laadun, markkinointipäällikkö Sanna Kylmänen kertoo.

Meiralla ei ole GS1 Synkan ja omien järjestelmien välillä integraatiota, vaan tuotetiedot tallennetaan Synkan käyttöliittymän kautta.

– Olen melko ahkera Synkan käyttäjä varsinkin silloin, kun on paljon tuotteita perustettavana ja päivitettävänä. Meille on tullut kokonaan uusia tuoteryhmiä, mikä on vaatinut ihan uudenlaista tekemistä, kun ylläpidettävät tiedot eroavat aiemmista tuotteista, Marjo sanoo.

 

Miksi laadukkaat tuotetiedot ovat teille tärkeitä?

Sanna ja Marjo kertovat, että Meiralla tuotetietojen arvostus ja niiden laadun merkitys lähtevät yrityksen arvoista, joita ovat mm. asiakaslähtöisyys ja ammattimaisuus

– Laadun merkitys meille tavarantoimittajina korostuu erityisesti kaupan suunnalta, Sanna toteaa.

– Tuotetiedot ovat tärkeitä myös kuluttajan kannalta, koska he tarvitsevat niitä verkkokaupassa ostosten teon tueksi. Myös foodservice-asiakkaillemme tuotetietojen laadulla on suuri merkitys, mutta siellä korostuvat eri asiat, kuten vastuullisuusmerkinnät, Marjo jatkaa.

 

Millaisia terveisiä haluaisitte sanoa tuotetietomestaruutta tavoitteleville?

– Tuotetietojen ajantasaisuus on tärkeää. Pidä tiedot ajan tasalla ja kehitä itseäsi Synkan käyttäjänä, Marjo kehottaa.

– Pitää myös huomioida, että ”vasurilla ei tule hyvää”. Tuotetiedon ylläpitäjillä pitää olla esimiehen tuki, jotta tuotetiedot ovat korkealla työtehtävien prioriteeteissa, Sanna painottaa.

Katso tapahtuman tallenne

Jäikö sinulta syyskuun Tuotetiedot Nyt näkemättä? Ei hätää, voit katsoa tallenteen.