Blogi

Millä mielin uusiin töihin?

Kuva-Mirva-Heidi-Kata-Riku
Hyvin suunniteltu ja toteutettu perehdytys on arvokas asia.

Työpaikan vaihtaminen ei ole pikkujuttu. Tunneskaala voi vaihdella innostuksesta ja onnesta jännitykseen, ehkä epävarmuuteenkin, oman arjen muuttuessa uusien tehtävien ja kollegoiden sekä uuden työympäristön myötä. Uuteen työpaikkaan solahtamiseen on korona-aika ja etätyönteko tuonut omat lisämausteensa, kun vierellä ei ole välttämättä ollut perinteiseen tapaan ihmisiä tukemassa ja ohjaamassa. 

Hyvin suunniteltu ja toteutettu perehdytys on arvokas asia. Sen lisäksi, että sillä saadaan työntekijä nopeasti kiinni yrityksen arvoihin, toimintatapoihin ja tehokkaaseen työntekoon, on sillä tutkimusten mukaan suuri merkitys uusien ihmisten sitoutumiseen ja pysyvyyteen yrityksessä. Hyvä perehdytys on myös omiaan kasvattamaan työhyvinvointia ja motivaatiota. 

Suunnitellun perehdytyksen lisäksi iso vaikutus viihtymiseen ja pärjäämiseen on myös meillä, jotka otamme uudet tulokkaat osaksi omaa työyhteisöämme.

Huomaammeko kysyä kuulumisia, pyytää lounaalle ja tarjota apua? Kuinka arvostamme uuden henkilön osaamista ja tuemme porukkaan hitsautumista ihan joka päivä?  

Kun aloitin taipaleeni GS1:llä liki neljä vuotta sitten, sain lämpimän vastaanoton. Tunsin itseni tervetulleeksi ja minua muistutettiin lukuisia kertoja, että apua on aina saatavilla, asiaan kuin asiaan. Olemme saaneet viimeisen parin kuukauden aikana kolme uutta työkaveria ja lisää on vielä tulossa. Toivon, että he kaikki saavat kokea sitä samaa vieraanvaraisuutta, mistä itse olen tullessani päässyt osalliseksi! 

Blogin kirjoittaja Sanni Laine vastaa GS1:n myynnistä, asiakkuuksista ja asiakaspalvelusta.