Blogi

Tervetuloa päivittämään Synkka-osaamisesi tähän päivään!

Synkka-palvelun graafi
Synkka-tuotetietopalvelun osaaminen on luonteeltaan sellaista, että se vanhenee. Käydyllä koulutuksella on parasta ennen -päivämäärä ja tiettyjen aiheiden osalta voi puhua jopa viimeisestä käyttöpäivästä. Jos olet edellisen kerran käynyt koulutuksen ”Sinfoksen-aikaan”, on korkea aika hankkia tuoretta osaamista.

Omaa osaamista kannattaa ehdottomasti pitää ajan tasalla, sillä asiakkaiden tarpeet muuttuvat ja niiden mukana muuttuvat myös Synkan tietovaatimukset. Synkan uudet tietovaatimukset voivat näyttäytyä käyttäjän arjessa hankalina ja turhina, jos oma osaaminen on jäänyt sinne Sinfos-aikaan. Synkka-käyttäjästä saattaa tuntua, että päivitettävänä oleva pakkaushierarkia on vähintäänkin noiduttu. Tarkastuslistalla loistaa loputtomalta tuntuva lista punaisia virheitä ja ärsyttäviä uusia varoituksia ja Synkka ei vaan suostu julkaisemaan!

Pakkaushierarkiat eivät ole noiduttuja, tarkastuslistaa ei ole tahallisesti tehty ärsyttävän pitkäksi ja Synkan parhaimpiin ominaisuuksiin nyt vaan kuuluu, että se julkaisee vasta kun tiedot ovat oikein.

Synkan käyttö muuttuu mielekkäämmäksi, kun ymmärtää miksi jokin tieto vaaditaan ja mihin se vaikuttaa.

On paljon kivempaa naputella allergeenien Sisältää ja Saattaa sisältää -tiedot, kun tietää että todentotta, nämä minun antamani tiedot välitetään suoraan verkkokauppaan. Näiden tietojen avulla kuluttaja näkee, soveltuuko tuote hänen ruokavalioonsa ja hän saattaa tehdä ostopäätöksensä juuri tämän tiedon perusteella.

Miten ylläpitäisin osaamistani? 

Suosittelemme lämpimästi osallistumista Synkka-koulutukseen muutaman vuoden välein (myös vanha Synkka-käyttäjä oppii peruskoulutuksessa uusia asioita!) ja mukaan tulemista asiakastilaisuuksiimme - kuten tällä viikolla ajankohtaiseen Tuotetiedot Nyt -tilaisuuteen. Näissä tapahtumissa saat tietoa Synkkaan tulevista muutoksista ja niiden aikatauluista. Näin uudet tietovaatimukset eivät tule yllätyksenä, vaan ne voidaan yrityksessä aikatauluttaa.

Samalla kuulet muiden käyttäjien esittämät kysymykset ja saat käytännön vinkkejä omaan työhösi. Mutta ehkä tärkeimpänä, voit itse esittää kysymyksiä tapahtuman aikana. Miksi tämä tieto on tärkeä, kuka tätä tietoa hyödyntää, mitä tapahtuu, jos jätän päivittämättä?

Joten, tervetuloa päivittämään oma osaamisesi tähän päivään! Tiukan tiedon lisäksi tapaat hengenheimolaisiasi. Synkka-käyttäjät ovat kuulemamme mukaan kovin yksinäisiä omissa yrityksissään, kun siellä ei välttämättä ole ketään jakamassa heidän intohimoansa ja tuskaansa tuotetietoihin liittyen. 

Ja niille lukijoille, jotka vielä miettivät, että mikä Sinfos, niin kyse on Synkan edeltäjästä. Järjestelmästä, jota ei enää ole. 

Osallistu mukaan tilaisuuteen tästä linkistä

Blogin kirjoittaja Katarina Bredenberg vastaa GS1:llä asiakkuuksista, myynnistä ja Synkka-koulutuksista.