Ohje

Aineistovaatimukset eri kuvatyypeille

Tarkista että tuotekuvasi on aineistovaatimusten mukainen

Myynti- ja markkinointikuvat

Myynti- ja markkinointikuvilla tarkoitetaan tuotteen myyntiin ja markkinointiin tarkoitettuja tuotekuvia.

Mobiilioptimoidut tuotekuvat

Mobiilioptimoiduilla tuotekuvilla (MRHI, Mobile Ready Hero Image) tarkoitetaan tuotteen verkkokauppamyyntiin käytettävää kuvaa, joka on muokattu erityisesti pienikokoisilta mobiilinäytöiltä tai matkapuhelimilta katseltavaksi. Kuvaa on selkeytetty niin, että kuluttaja voi helposti tunnistaa tuotteen, vaikka kuva on pieni ja tuotteiden selailua tehdään nopeasti.

Hyllykuvat

Hyllykuva on kuva, jota käytetään myymälän hyllykuvien (planogrammi) piirtämiseen piirto-ohjelmalla. Kun hyllykuvia on useampia, piirto-ohjelma pystyy muodostamaan niistä kolmiulotteisen hyllykuvan.

PDF-tiedostot

Tuotteen tekniset tiedot ja ohjeet ovat pdf-tiedostoja, jotka sisältävät tietoa tuotteesta, esimerkiksi käyttöohjeita. Tiedostojen metadataan sisältyy joitakin yksilöllisiä kenttiä kuten tieto kielestä ja ISBN/ISSN-numerot.

Lisätietokuvat

Lisätietokuvat ovat kuvia, joilla tarkennetaan tuotteen jotakin kuluttajalle oleellista yksityiskohtaa tai ominaisuutta tai annetaan ostamista helpottavaa lisätietoa. Esimerkiksi ripsivärillä lisätietokuva voi olla suurennos harjaosasta, tai vaatteella lisätietokuvana on lähikuva kangaslaadusta.