Uutinen

Ensimmäinen Tuotetietomestari valittu

Kuva-tuotietomestari-pokaali
GS1:n ensimmäiset Tuotetietomestarit on tänään valittu ja palkinnon saivat Ravintoraision Katariina Kasurinen ja Satu Suovanen. Onnea voittajille!

Katariina ja Satu ovat työskennelleet Raision palveluksessa yli 20 vuoden ajan tuotetietojen parissa. "Tämä palkinto tuntuu todella hienolta, kun olemme panostaneet tuotetietojen hallintaan ja omaan järjestelmäämme. Vielä kymmenisen vuotta sitten kokosimme tuotetiedot ensin Exceliin ja syötimme ne sen jälkeen manuaalisesti Synkkaan", Katariina ja Satu toteavat. 

Kuva-uutinen-ensimmäinen-tuotetietomestari-valittu

Raision palkitut Katariina Kasurinen (vasemmalla) ja Satu Suovanen

Raisiolla on yli 200 kuluttaja- ja HoReCa-sektorin tuotetta, ja vuositasolla uusia ja poistuvia tuotteita on parikymmentä. Raisio on toteuttanut yhteyden GS1:n Synkka-tuotetietopalveluun integraation avulla. Kun tuotteita on paljon, on niiden tietojen hallinta erittäin tärkeää. "Tuotetietojen merkitys on selvästi kasvanut vuosien saatossa. Esimerkiksi nyt ruuan verkkokauppa kasvaa koko ajan ja on tärkeää olla siellä esillä mahdollisimman kattavin tuotetiedoin ja laadukkaiden tuotekuvin. Olemme mukana uusien tuotteiden starttipalavereissa, mikä on tärkeää kokonaisuuden kannalta ja markkinointimme on osoittanut yhä enemmän kiinnostusta tuotetietojemme tasosta verkkokaupoissa suhteessa kilpailijoihin", kertoo Katariina. 

Kuva-uutinen-Heli-Tammivuori-TTN-palkitseminen

ETL:n johtaja ja GS1:n hallituksen jäsen Heli Tammivuori jakoi ensimmäisen Tuotetietomestari-palkinnon Tuotetiedot Nyt -tilaisuudessa, jossa oli mukana striimin välityksellä yli 300 osallistujaa.

 

Kuva-uutinen-Tuula-Leino-TTN

Kespron osto- ja myyntijohtaja Tuula Leino korosti omassa puheenvuorossaan sitä, että varmin tapa saada tuotteet näkyville, on varmistaa niille kattavat ja oikeat tuotetiedot sekä kuvat. 

Tuotetietomestarin valintakriteereinä ovat

  • Yritys käyttää tuotetietojen välittämisessä Synkka-tuotetietopalvelua ja ylläpitää tuotetiedot itse
  • Tallennettuna ovat sekä tuotetiedot että kuvat
  • Tiedot ovat ajantasaiset, tarvittavat päivitykset on tehty
  • Tiedot on tallennettu johdonmukaisesti, kattavasti ja laadukkaasti
  • Toimii aktiivisesti tuotetietojen oikeellisuuden varmistamiseksi: hakee tietoja, kouluttautuu ja osallistuu