Uutinen

GS1 mukaan tukemaan digitaalisten standardien hankkeita Kansainväliseen Kauppakamariin

Kuva-Lopera-Kansainvälinen-Kauppakamari
GS1 Global mukaan edistämään digitaalisia kauppaympäristöhankkeita ja niiden standardointia

GS1 Global on nimitetty jäseneksi Kansainvälisen Kauppakamarin teollisuuden toimikuntaan, joka edistää digitaalisia kauppaympäristöhankkeita ja niiden standardointia. Kauppakamarin Digital Standards Initiative -ohjelma (DSI) tukee yhdenmukaistettujen ja digitalisoitunen kauppaympäristöjen kehittämistä globaalisti.

GS1:n ja DSI:n tavoitteet linjassa

Mukana on yhteensä 30 kansainvälistä johtavaa vaikuttajaa ja GS1:tä edustaa pääjohtaja Miguel Lopera. Teollisuuden toimikunnan jäsenenä GS1 on osa globaalien ja alueellisten toimijoiden ryhmää, joka työskentelee maailmanlaajuisen kaupan ja yritysviestinnän parissa, mukaan lukien FIATA, SWIFT, GLEIF ja WCO. Kansainvälinen Kauppakamari käynnisti DSI-hankkeen vuonna 2020 yhteistyössä Aasian Kehityspankin ja Singaporen hallituksen kanssa.

”GS1:n tavoitteena on edistää kansainvälisiä kauppavirtoja tukemaalla digitaalisten toimitusketjujen kehittäämistä, mikä on linjassa DSI:n tavoitteiden kanssa. Uskomme, että GS1:n standardit ja palvelut voivat tuoda suurta lisäarvoa tähän kokonaisuuteen”, Miguel Lopera kertoo.

Teknologiat ja globaalit tietostandardit kaupankäynnin ja toimitusketjujen hyväksi

Loperan mukaan GS1 tunnisti selkeän tarpeen ja mahdollisuuden tehdä yhteistyötä muiden johtavien toimijoiden kanssa varmistaakseen digitalisoidun viitekehyksen toteuttamisen.

”Pandemia on nopeuttanut digitalisaatiota kaikilla rintamilla, ja meidän on varmistettava, että teknologiaa ja maailmanlaajuisia tietostandardeja sovelletaan saumattomasti tehokkaamman kaupan ja joustavampien toimitusketjujen hyväksi", Lopera summaa.