Uutinen

GS1-standardit lisäävät toimitusketjun yhteensopivuutta - kalapilotti Yhdysvalloissa

Standardit viivakoodi
Yhdysvalloissa tänä vuonna tehdyn kala- ja äyriäisteollisuuden jäljitettävyyttä koskevan pilottitutkimuksen mukaan standardit ovat välttämättömiä.

Yhdysvalloissa tänä vuonna tehdyn kala- ja äyriäisteollisuuden jäljitettävyyttä koskevan pilottitutkimuksen mukaan standardit ovat välttämättömiä, jotta kauppakumppanit voivat jakaa saumattomasti toimitusketjun tietoja teknologia-alustojen välillä päästä päähän.

Pilotti osoitti, kuinka tuotetunnistuksen ja tiedonsiirron tekniset standardit voivat auttaa teollisuutta saavuttamaan yhteensopivuutta erilaisten patentoitujen jäljitysjärjestelmien välillä samalla, kun hyödynnetään Blockchain-, pilvi- tai muita teknologioita tietojen jakamisen optimoimiseksi.

Eri järjestelmien yhteensopivuus tukee siirtymistä kohti laajempaa toimitusketjun digitalisointia ja Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston (FDA) ehdottaman Food Safety Modernization Actin elintarvikkeiden jäljitettävyyssäännön tulevia vaatimuksia.

Pilotissa todistettiin datan avulla myös, kuinka GS1:n EPCIS-standardi (Electronic Product Code Information Services) tapahtumapohjaisen tiedon keräämiseen ja jakamiseen, yhdisti tehokkaasti kaksi tai useampia jäljitysjärjestelmiä samaan kokonaisuuteen.

Tutkimuksen suoritti GS1 US yhteistyössä Global Dialogue on Seafood Traceability (GDST) ja Food Technologists (IFT) kanssa. Mukana oli myös useita toimialan yrityksiä. Siinä keskityttiin erityisesti GS1-järjestelmään ja GDST:n kala- ja äyriäisstandardeihin.

Lue lisää pilotista (englanniksi) tästä linkistä