Uutinen

GS1:n tuoterekisterissä globaalisti yli 150 miljoonaa tuotenimikettä

Standardit viivakoodi
Kun kaikki fyysiset tuotteet tunnistetaan yksilöllisesti viivakoodinumerolla, ovat ne yhtä hyvin edustettuina niin digitaalisessa maailmassa kuin fyysisessä maailmassa.

Olipa kyseessä kaupankäynnin fyysinen tai digitaalinen maailma, niin silloin tuotteiden yksilöinti ja tunnistaminen ovat avainasemassa, jotta voidaan varmistaa tuotteiden alkuperä ja aitous. Mitä enemmän tuotetunnisteita on globaalissa tuoterekisterissä, sitä turvallisempaa kaupankäynti on kaikkien osapuolien kannalta.  

Tähän mennessä eri tuotteiden valmistajat ovat ladanneet yli 150 miljoonaa maailmanlaajuista kauppanimikenumeroa GS1-rekisterialustaan, mikä luo vahvan perustan tuotteiden yksilölliseen tunnistamiseen ja aitouden varmistamiseen.

GS1:n GTIN-koodilla (Global Trade Item Number), joka tunnetaan myös viivakoodinumerona, on keskeinen rooli tuotteiden tunnistamisessa ja digitaalisessa muutoksessa, koska se yhdistää tuotteet tarkkoihin tuotetietoihin ja nämä tiedot voidaan jakaa eri sidosryhmien kesken reaaliajassa.

Kun kaikki fyysiset tuotteet tunnistetaan yksilöllisesti viivakoodinumerolla, ovat ne yhtä hyvin edustettuina  digitaalisessa maailmassa ja fyysisessä maailmassa. Niin valmistajille kuin tuotteiden myyjille palvelu mahdollistaa selkeät tuotelistaukset, nopeamman markkinoille pääsyn ja kuluttajille paremman läpinäkyvyyden, mikä on omiaan eliminoimaan tuoteväärennyksiä.

Eri mailla on paikalliselle valmistajille omia GS1:n tuoterekistereitä, joihin GTIN-koodit rekisteröidään. Tulevaisuudessa eri rekisterien yhdistäminen helpottaa sitä, että sen avulla voidaan tarkistaa tuote ja siitä vastuussa oleva yritys.