Uutinen

GTIN-koodit käyttöön Egyptin tullin tietojärjestelmässä

GTIN
Egyptin tulliviranomainen on ottanut käyttöön uuden Advanced Cargo Information -tietojärjestelmän, jossa käytetään GS1:n globaaleja GTIN-koodeja avaimena maahantuotaviin tuotteisiin liittyvien tietojen saamiseksi.

Egyptin tulliviranomaisen käyttöönottamassa Advanced Cargo Information (ACI) -tietojärjestelmässä GTIN-koodeilla (Global Trade Item Number) yksilöidään tuotteet, joihin järjestelmässä käsiteltävät rahtiasiakirjat liittyvät.

Osana toteutusta Egyptin valtiovarainministeriö on antanut asetuksia lähetysten ennakkorekisteröinnistä uudessa yhden ikkunan järjestelmässä, jolla pyritään nykyaikaistamaan ja automatisoimaan tullihallintoa, yksinkertaistamaan lähetysten käsittelyn menetelmiä ja lyhentämään tullausaikoja.

Rahtiin liittyvät lähetysasiakirjat on toimitettava järjestelmän kautta viimeistään 48 tuntia ennen sen saapumista, jotta niihin sisältyvien tietojen avulla tulli voi tehdä arvion saapuvien lähetysten riskitasosta. Jos lähetykseen liittyvä riski katsotaan pieneksi, sille voidaan antaa ennakkohyväksyntä ja näin välttää sen fyysinen tarkastaminen sekä vähentää aikaa, jonka tuotteet ovat satamassa.

Uusi tullijärjestelmä on tällä hetkellä pilotointikäytössä ja sen käyttö tulee myöhemmin pakolliseksi kaikille Egyptiin tuotteitaan vieville yrityksille. Alun perin pakollisuuden tuli astua voimaan heinäkuussa 2021, mutta uuden päivitetyn aikataulun mukaisesti se tapahtuu 1.10.2021.

GS1 Finlandilta saat helposti tuotteillesi tarvittavat GTIN-koodit

GTIN-koodeja varten tarvitset GS1-yritystunnisteen. Mikäli yritykselläsi ei vielä ole omaa GS1-yritystunnistetta, niin voit tilata sen verkkosivuiltamme. Katso ohjeet GS1-yritystunnisteen hankkimiseen osoitteesta: https://gs1.fi/fi/palvelumme/tunnisteet-ja-viivakoodit

GS1 Finlandin asiakaspalvelu auttaa mielellään GS1-yritystunnisteeseen ja GTIN-koodien käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Tullijärjestelmän vaatimuksiin liittyvissä kysymyksissä voit tarvittaessa olla yhteydessä myös GS1 Egyptin ACI-tukeen: ACI@gs1eg.org.