Uutinen

IFS Food -sertifikaatin uusi versio edellyttää GLN:n käyttöä

IFS Food logo
IFS-sertifiointi on kansainvälisesti tunnettu standardi ja sertifikaatteja on myönnetty yrityksille ympäri maailman. Maaliskuussa 2021 IFS-organisaatio otti standardin uuden version käyttöön sertifikaattien myöntämiseen liittyvässä arviointiprosessissaan.

International Featured Standard (IFS) Food on elintarviketeollisuuden toimijoille suunnattu standardi elintarvikkeiden ja tuotantoprosessien turvallisuuden ja laadun varmentamiseksi. IFS-sertifioinnin avulla pyritään kehittämään erityisesti elintarviketurvallisuuteen ja laadunhallintaan liittyviä prosesseja. IFS-sertifiointi on kansainvälisesti tunnettu standardi ja sertifikaatteja on myönnetty yrityksille ympäri maailman. Maaliskuussa 2021 IFS-organisaatio otti standardin uuden version käyttöön sertifikaattien myöntämiseen liittyvässä arviointiprosessissaan.

IFS Foodin uuden version käyttöönoton myötä Euroopan talousalueen (ETA) ja Yhdistyneen kuningaskunnan yritykset tarvitsevat sertifiointia varten GLN-numeron (Global Location Number) jokaiselle sertifioitavalle yksikölle tai toimipisteelle. Heinäkuusta 2021 alkaen tämä ja muut uuden version mukaiset vaatimukset ovat pakollisia.

IFS on ottanut GLN:n osaksi arviointiprosessia, sillä se on globaalisti yhtenäinen tapa yksilöidä toimipisteitä ja sillä voidaan optimoida sertifikaattien turvallisuutta ja todennettavuutta. Näin yritys voi todistaa kauppakumppaneilleen, että sertifioinnin vaatimukset toteutuvat juuri tässä tietyssä GLN-numerolla yksilöidyssä toimipisteessä.

Voidakseen muodostaa GLN-numeroita toimipisteille, on yrityksellä oltava oma GS1-yritystunniste. Mikäli yritykselläsi ei vielä ole GS1-yritystunnistetta, niin voit tilata sen verkkosivuiltamme. Katso ohjeet GS1-yritystunnisteen hankkimiseen osoitteesta: https://gs1.fi/fi/palvelumme/tunnisteet-ja-viivakoodit

GLN:n rooli IFS-sertifiointiprosessissa

GLN näkyy arviointiraportin kansisivulla ja IFS Food -sertifikaatissa. Arviointia tehdessään tarkastaja tarkistaa GS1:n GEPIR-tietokannasta, että GLN:lle rekisteröity yrityksen nimi ja osoite vastaavat tarkasti sertifikaatin tietoja. Yrityksellä voi tämän myötä olla tarve luoda GLN-numero useammalle sertifioitavalle toimipisteelle.

Mikäli tarvitset GLN:n sellaiselle toimipisteelle, jonka osoite poikkeaa siitä osoitteesta, jonka olet ilmoittanut GS1-yritystunnisteellesi, niin ilmoita valmistuspaikan osoite ja sille luomasi GLN-numero asiakaspalveluumme, niin rekisteröimme sen myös GS1:n GEPIR-tietokantaan.

GS1 Finlandin asiakaspalvelu auttaa mielellään GS1-yritystunnisteeseen ja GLN-numeroiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä.