Uutinen

Kuluttajilla helppo pääsy mobiilisovelluksella tuotetietoihin Intiassa

Kuva intia mobiilisovellus
Smart Consumer -mobiilisovellus Intiassa auttaa tuotteiden valmistajia saamaan suoran yhteyden kuluttajiin.

Smart Consumer -mobiilisovellus Intiassa auttaa tuotteiden valmistajia saamaan suoran yhteyden kuluttajiin. Sovelluksen tarjoaa GS1 Intian DataKart. Skannaamalla minkä tahansa intialaisen tuotteen viivakoodin, sovellus tarjoaa kuluttajille digitaalisia tuotetietoja kuten tuotteen nimen, valmistuspäivän, nettosisällön, valmistajan tiedot ja kuluttajahuollon tiedot.

Pääsy merkintätietoihin sovelluksen avulla on tärkeää erityisesti silloin, jos kuluttajapakkauksen etikettitietoja on vaikea lukea esimerkiksi pienen kirjasinkoon vuoksi. Kuluttajat voivat käyttää sovellusta myös tarkistaakseen tarrassa olevat yritys- ja tuotetiedot muodostaakseen yhteyden eri brändeihin.

Intian elintarvikealaa valvova viranomainen FSSAI (The Food Safety and Standards Authority of India) on vaatinut elintarvikeyrityksiä julkaisemaan FSSAI-lisenssinumeronsa sekä tuotteiden viimeisen käyttöpäivän ja parasta ennen -päivämäärän Smart Consumer -sovelluksessa, mikä on askel kohti Intian hallituksen digitaalisen Intian visiota.

AGMARK-yhteensopivuusvaatimukset

Intiassa maataloustuotteissa käytettävä sertifiointimerkki AGMARK ohjaa myös kaikkia tuotteiden pakkaajia noudattamaan Smart Consumer -vaatimuksia lataamalla kaikki tuotetiedot DataKart-palveluun. Sen tavoitteena on antaa kuluttajille mahdollisuus todentaa tuotteiden AGMARK-sertifikaatit ja siten lisätä heidän luottamustaan ​​AGMARK-sertifioitujen tuotteiden käyttöön. AGMARK varmistaa, että tuotteet ovat maatalous- ja maanviljelijöiden ministeriön hyväksymiä.

Katso videoklippi mobiilisovelluksesta linkistä.