GTIN
Uutinen

Muutoksia Venäjän ja Euraasian talousalueen viennin GTIN- ja GLN-vaatimuksiin

Venäjän ja Euraasian talousalueen viennin GTIN- ja GLN-vaatimusten ilmoittamiseen tulee muutoksia 1.7.2021 alkaen. Tällä hetkellä on menossa kesäkuun 2021 loppuun asti jatkuva siirtymäaika, jonka aikana GLN- ja GTIN-numeroiden ilmoittaminen on vielä valinnaista.

Euraasian talousunionin (EAEU) jäsenmaihin vietävien kuluttaja- ja teollisuustuotteiden on täytettävä monia vaatimuksia, joiden täyttämisen osoittamiseen käytetään EAC-vastaavuusvakuutusta (EAC Declaration of Conformity). Se on valmistajan, maahantuojan tai valtuutetun edustajan täyttämä asiakirja, joka vahvistaa, että tuote on läpäissyt kaikki asetetut arviointimenettelyt, joilla valvotaan Euraasian talousunionin teknisten määräysten vähimmäisvaatimusten toteutumista.

EAC-vastaavuusvakuutusten rekisteröintiin on tullut muutoksia vuoden 2021 alussa. Muutosten myötä yritysten, jotka vievät kulutustavaroita ja teollisuuslaitteita Euraasian markkinoille (Venäjä, Valkovenäjä, Kazakstan, Armenia ja Kirgisia), on ilmoitettava rekisteröintihakemuksessaan GLN- ja (Global Location Number) GTIN-numerot (Global Trade Item Number), joiden avulla voidaan tunnistaa ilmoituksen kohde.

Tällä hetkellä on menossa kesäkuun 2021 loppuun asti jatkuva siirtymäaika, jonka aikana GLN- ja GTIN-numeroiden ilmoittaminen on vielä valinnaista. Viimeistään 1.7.2021 mennessä Venäjän ja muun EAEU:n ulkopuolella valmistettujen tuotteiden maahantuojien on kuitenkin hankittava tarvittavat GTIN- ja GLN-numerot, jotta he voivat vastata seuraaviin vaatimuksiin:

  1. EAC-rekisteröintihakemuksessa on ilmoitettava GTIN-koodi, jonka avulla voidaan tunnistaa ilmoituksen kohteena oleva tuote.
  2. Euraasian talousunionin ulkopuolella valmistettujen tuotteiden osalta on ilmoitettava GLN-numero, joka yksilöi tuotteen valmistuspaikan.

EAC-rekisteröintiin ilmoitettavat GLN-numerot tarkistetaan GS1:n globaalista GEPIR-tietokannasta. Mikäli tuotteen valmistuspaikan osoite poikkeaa siitä osoitteesta, jonka olet ilmoittanut GS1-yritystunnisteellesi, niin ilmoita valmistuspaikan osoite ja sille luomasi GLN-numero asiakaspalveluumme, niin rekisteröimme sen myös GS1:n GEPIR-tietokantaan (Global Electronic Party Information Register).

Kuva-asiakaspalvelu-Anniina

GS1-asiakaspalvelu yhteystiedot

GS1-asiakaspalvelu

(ma-pe 10-14) 

puhelin 075 756 3500
fax 075 756 3522
asiakaspalvelu@gs1.fi