Uutinen

Puolan GS1 auttaa helpottamaan näkövammaisten ostoksia myymälöissä

Kuva näköesteinen myymälä
GS1 Puolan tuotetietokanta, eProdukty, tarjoaa korkealaatuista ja luotettavaa tietoa paikalliselle Asistolle, joka auttaa näkövammaisia kuluttajia tunnistamaan myymälöissä olevat tuotteet.

Asisto on mobiilisovellus, joka toimii henkilökohtaisena avustajana näkövammaisille. Käyttämällä tekoälyä ja huippuluokan kuvan tulkintatekniikkaa, sovellus pystyy paikantamaan ja tunnistamaan tuotteet myymälöiden hyllyiltä.

Se poistaa muiden ihmisten avun tarpeen ostoksilla, auttaa vahvistamaan itsenäisyyttä ja vähentämään sosiaalista syrjäytymistä.

Tuotekuvia yli 30 miljoonalle tuotteelle

Asisto oppii tunnistamaan tuotteen ominaispiirteet vertaamalla älylaitteen kameralla otettuja kuvia olemassa oleviin viitekuviin. Tekniikka perustuu sellaisenaan Puolan GS1:n eProduktyn toimittamaan valtavaan ammattimaisen tuotekuvauksen tietokantaan, joka sisältää tietoja yli 30 miljoonasta tuotteesta.

GS1:n ja Asiston yhteistyö osoittaa, että monet ratkaisut voivat tuottaa hyötyä kaikenlaisille ihmisille ja että kestävä talous perustuu luotettaviin tietoihin.

Asiston sovellus on kehitetty sosiaalisen innovaation hautomon Accessibility Generator -apurahalla, joka tukee saavutettavuutta parantavia innovatiivisia puolalaisia ​​ratkaisuja.