Uutinen

Terveydenhuollon GTIN allocation rules -dokumentti on uudistunut

Graafi GTIN soveltaminen terveydenhuollon toimialalla
Terveydenhuollon GTIN allocation rules -dokumentti on uudistunut

Terveydenhuollossa on jo vuosia ollut erillinen tuotetunnisteiden eli GTIN-koodien (Global Trade Item Number) hallintadokumentti, jota alan toimijat ovat voineet hyödyntää. Viime vuosina on kuitenkin tullut uutta sääntelyä sekä on noussut muita tarpeita, joiden myötä sääntöihin on kaivattu lisää selkeyttä. Tämän seurauksena dokumenttia on uudistettu laajan globaalin työryhmän toimesta kuluneen vuoden aikana. Myös GS1 Finland on ollut mukana työssä ja tuonut suomalaisten yritysten toiveita esille.

Uudistuksen tarkoituksena on auttaa alan teollisuutta tekemään johdonmukaisia päätöksiä siitä, miten yksilöllisiä tuotetunnisteita tulisi hallinnoida ja siten parantaa koko tilaustoimitusketjun tehokkuutta sekä potilasturvallisuutta. Uusi dokumentti mm. selkeyttää GTIN-koodien ohjeistusta sekä antaa tarkempia esimerkkejä lääkkeiden sekä lääkinnällisten laitteiden tunnisteiden hallintaan.

GS1 on luonut useita informatiivisia ja vuorovaikutteisia työkaluja, jotka ovat kaikkien sidosryhmien käytettävissä muutosten ymmärtämisessä ja soveltamisessa.

  • Lue Healthcare GTIN® Allocation Rules -dokumentti

Täydelliset GTIN-koodien allokointi säännöt terveydenhuoltotuotteille löytyvät nyt käyttäjäystävällisessä muodossa GS1 Healthcare verkkosivuilta osoitteesta: www.gs1.org/standards/gs1-healthcare-gtin-allocation-rules-standard

  • Käytä interaktiivista päätöksentekotyökalua

GS1 on kehittänyt interaktiivisen GS1 Healthcare GTIN® Allocation Rules Decision Support Tool -työkalun auttaakseen sidosryhmiä ymmärtämään, milloin avoimissa toimitusketjuissa käytettyä GTIN-koodi tulisi muuttaa. Voit käyttää työkalua osoitteessa:

http://www.gs1.org/1/hcgtinrules/en/