Blogi

Elintarvikkeen väitteillä on suuri merkitys kuluttajille – näin ilmoitat tiedot Synkassa oikein  

Ruuan ostoskori verkkokaupassa
Synkassa elintarvikkeen ominaisuudet ilmaistaan erilaisin väittein.

Osa ilmoitettavista ominaisuuksista perustuu lainsäädäntöön, osa on markkinoinnillista tietoa. Väitteillä kerrotaan elintarvikkeen soveltuvuudesta kuluttajalle ja helpotetaan näin ostopäätöksiä verkkokaupassa. Lisäksi niiden avulla tuotetietojen hyödyntäjät pystyvät kohdentamaan tuotteen oikeille käyttäjille.

Tutustu yleisimpiin väitteisiin   

 Väitteillä kerrotaan tuotteesta sekä positiivisia, että negatiivisia ominaisuuksia. Positiivisella väitteellä tarkoitetaan, että tuote sisältää jotain ainesosaa. Negatiivisella väitteellä, kuten gluteeniton ja laktoositon, taas kun jokin ainesosa puuttuu. Tutustu väitteisiin tästä.

Väitteet syötetään kolmen tietokentän yhdistelmällä   

Kun määrität tuotteelle väitteen, tarvitset siihen kolmea Synkan tietokenttää. Väitteen ominaisuus -kentässä (ID 5317) kerrotaan, sisältääkö tuote Väitteen aines -kentässä (ID 5318) ilmoitettua ainesosaa. Lisäksi määritetään, kerrotaanko väitteestä tuotteen pakkauksessa Väite merkitty pakkaukseen -kentän (ID 5315) avulla.  

Gluteenittomuus ja laktoosittomuus poistuvat Ruokavaliotiedoista (ID 625)   

 Tuotetietojen hyödyntäjien kanssa on sovittu, että tieto elintarvikkeen gluteenittomuudesta ja laktoosittomuudesta ilmoitetaan käyttämällä väitteitä. Antamalla tiedot oikein, varmistatte, että kauppakumppanit pystyvät hyödyntämään tiedot mm. verkkokaupassa ja kuluttajasovelluksissa. Synkan marraskuun päivityksessä Ruokavaliotiedoista poistetaan gluteeniton ja laktoositon ruokavalio.  Elintarvikkeen vegaanisuus ilmoitetaan jatkossakin Ruokavaliotiedoissa. Käyttötavaratuotteiden vegaanisuus ilmoitetaan väittein.