Ohje

GS1 Rekisterin käyttö - GLN-koodin luonti

Uuden GLN-numeron luonti ja tietojen antaminen

GS1 Rekisterissä ylläpidetään yritykselle luotujen GLN-koodien tietoja. Osapuolitunniste tai sijaintitunniste eli GLN (Global Location Number) antaa jokaiselle toimipaikalle tai kauppakumppanille yksilöllisen numeron, joka määrittää eri prosesseihin osallistuvat paikat ja toimijat.

Sähköisen kaupan sanomissa käytetään GLN:ää yksilöimään liiketapahtuman osapuolia esim. tilaamisen, toimittamisen, laskuttamisen ja sanomavälityksen tarpeisiin.

GLN voidaan koodata viivakoodille tai EPC/RFID tunnisteelle automaattista tunnistamista varten.

 

GLN-numeroiden luonti tehdään GLN-numerot-välilehdellä ja aloitetaan klikkaamalla Luo GLN-numero-painiketta.

GS1 Rekisteri luo GLN

HUOM! GLN-numerot voi luoda Rekisteriin automaattisesti tai manuaalisesti.

1. GLN-numeron tekeminen automaattisesti

Mikäli et ole vielä muodostanut yhtään GLN-numeroa yritystunnisteestasi tai olet tallentanut jo kaikki yrityksesi käyttämät GLN-numerot GS1 Rekisteriin, kannattaa uudet numerot luoda lähtökohtaisesti automaattisesti. Valitse luontitavaksi "Luo automaattisesti" ja sen jälkeen yritystunniste, mistä haluat GLN-numeron luoda. Jos yritykselläsi on vain yksi yritystunniste, ehdottaa järjestelmä tätä automaattisesti. Tässä kohtaa näet myös vapaiden koodien määrän. Sen jälkeen paina Luo-painiketta.

Kun olet saanut GLN-numeron luotua, klikkaa Muokkaa-painiketta. Näin pääset antamaan tiedot, jotka myös tallennetaan GS1 Rekisteriin.

GS1 Rekisteri GLN luo automaattisesti

 

GS1 Rekisteri GLN luotu

 

2. GLN-numeron luominen manuaalisesti

Mikäli olet aikaisemmin muodostanut GLN-numeroita muuten kuin GS1 Rekisterin avulla ja haluat tallentaa nämä numerot nyt Rekisteriin, valitse luontitavaksi ”Syötä manuaalisesti” ja syötä 13 merkkiä pitkä numerokoodi (koodi sisältäen tarkistusnumeron) alla olevaan kenttään. Klikkaa lopuksi "Luo".

GS1 Rekisteri GLN syötä manuaalisesti

 

GS1 Rekisteri GLN luotu manuaaliaesti

Kun olet saanut GLN-numeron luotua, klikkaa Muokkaa-painiketta. Näin pääset antamaan tiedot, jotka myös tallennetaan GS1 Rekisteriin.

Kun olet syöttänyt perustiedot GLN-numerolle, näkyy se välilehdellä Luonnos-tilassa. Nyt voit tarkastella tai muokata antamiasi tietoja. Muuta myös tila aktiiviseksi.

GLN-numerolle tallennetaan vähintään seuraavat tiedot:

Alla on näkymä perustiedoista, kun aloitat tietojen syöttämisen. Punaisella on korostettu ne tietokentät, joiden antaminen on pakollista. 

GS1 Rekisteri GLN muokkaa tiedot

Kun olet syöttänyt perustiedot GLN-numerolle, näkyy se välilehdellä Luonnos-tilassa. Nyt voit tarkastella tai muokata antamiasi tietoja sekä muuttaa tilan aktiiviseksi.

 

GS1 Rekisteri GLN muuta tila