Ohje

Synkan hakutoiminnot

Haku

Haussa tuotteita voi hakea viiden eri hakuehdon avulla. Klikkaa hakukentän sisällä jolloin saat näkyviin nämä viisi hakuehtoa. Käyttäjä voi hakea näillä hakuehdoilla:

  • GTIN-koodi
  • Tuotenimi
  • Lisätunnisteen arvo (esim. Tavarantoimittajan tuotenumero)
  • Brandinimi
  • Toiminnallinen nimi


GTIN-koodilla haettaessa pitää GTIN-koodi kirjoittaa täydellisenä (14-merkkisenä). Kirjoita hakuehto ja klikkaa sitten Hae-painiketta. Seuraavaksi käyttäjälle näytetään hakutulos. Hakutuloksen voi sulkea ja palata takaisin aloitussivulle sulkemalla tehdyn haun oikealla pienestä ruksista.

Tarkennettu haku

Tarkennettu haku mahdollistaa useamman hakukriteerin käytön samanaikaisesti. Tarkennettu haku aukeaa klikkaamaalla Tarkennettu haku-painiketta.

Haku tehdään yhdistelemällä hakuehtoja (esim. Toiminnallinen nimi ja Hierarkiataso). Tämän jälkeen klikataan Hae-painiketta. Lisää tai poistaa hakuehtoja klikkaamalla Lisää/poista hakuehtoja-painiketta. Maksimimäärä hakuehtoja on 18.

Valitse tai poista haluamasi hakuehto klikkaamalla hakuehdon edessä olevaa ruutua. Valittu hakuehto siirtyy tai poistuu silloin hakunäkymästä. Klikkaa lopuksi Hae-painiketta.

Tarkennettu haku-toimintoa voi käyttää esim. seuraavissa tilanteissa.

  • Luonnos-tilassa olevien tuotteiden etsimiseen
  • Excel export aineiston muodostamiseen
  • Lakkautettujen/peruutettujen tuotteiden hakemiseen
  • Rajattujen tuoteryhmien hakemiseen

Hakuehtojen tallentaminen pohjaksi

Usein käytetyt hakuehdot voi halutessaan tallentaa pohjaksi. Tämä tapahtuu osiossa Tarkennettu haku, valitsemalla halutut hakuehot ja klikkaamalla Tallenna haku-painiketta.

Anna seuraavaksi pohjalle nimi ja valitse näkyykö pohja vain sinulle tai kaikkien yrityksen käyttäjille. Tallenna lopuksi. Voit tallentaa useamman hakutuloksen pohjaksi.

Klikkaa Lataa tallennettu haku-painiketta, kun haluat tarkastella tallennettuja pohjia. Klikkaamalla pohjan nimeä voit suorittaa haun tallennettujen ehtojen mukaan. Voit myös viedä hiiren rivin päälle jolloin Toiminnot-painike tulee näkyviin. Jos halutaan suorittaa haku tallennettujen hakuehtojen mukaan, klikkaa Sovella tuotteisiin vaihtoehtoa. Poista vaihtoehto, poistaa tallennetun pohjan. 

Tietojen hakeminen tuotteelta

Tallennetun tuotteen sisällä voi tehdä tietokenttä-kohtaisia hakuja sekä tarkastella tuotteen tietoja kahden eri näkymän avulla.