Ohje

Kuljetuspakkauksen ja lavan perustaminen

Kuljetuspakkauksen ja lavan perustamisen vaiheet

Kun olet tallettanut vähittäistuotteen tiedot, voit jatkaa lisäämällä kuljetuspakkauksen tai lavan. Kuljetuspakkaus ja lava lisätään samaan tapaan kuin vähittäistuote, mutta sisältötietoja annetaan paljon vähemmän.

Pakkaushierarkioita on erilaisia ja niiden perustaminen pitää tehdä annettujen ohjeiden mukaan. Katso esimerkit niiden perustamiseen tämän sivun lisäohjeet-osiosta. 

Jatka tästä ohjeesta lukemaan, miten lisäät tuotekuvan tai miten muokkaat jo julkaistua tuotetietoa. 

Lisää uusi ylempi hierarkiataso

Lisää vähittäistuotteelle ylempi hierarkiataso avaamalla vähittäistuotteen tiedot ja valitsemalla Uusi ylempi hierarkiataso ja sitten Uusi ylempi pakkaus.  Jatka lisäämällä kuljetuspakkaukselle sen perustiedot. 

Hierarkiataso:

  • Kuljetuspakkaus, tarkoittaa pakkaushierarkian osaa, johon vähittäistuotetta pakataan. Kuljetuspakkaus voi olla esim. myyntierä, lajitelma tai tehdaspakkaus. 
  • Lava on aina pakkaushierarkian ylin taso ja se voi olla esim. kokonainen lava, puolilava tai varttilava. Lavalla on oltava oma GTIN-koodi.

Onko kuluttajatuote: 

  • Kuluttajatuotteet ovat tuotteita tai pakkauksia, jotka on tarkoitettu kuluttajan ostettaviksi. Kuljetuspakkaus voi olla myös kuluttajatuote, esim. kuluttajille myytävä lajitelma (keksikassi, lahjapakkaus), monipakkaus (6-pack, 12-pack).

GPC-ryhmittely:

  • Tuotteen tavararyhmittely kopioituu automaattisesti vähittäistuotteelta ylemmille hierarkiatasoille. 

Kuljetuspakkaukseen sisältyvien pakkausten lukumäärä:

  • Tässä kentässä ilmoitetaan, kuinka monta sisältyvää vähittäistuotetta kuljetuspakkaus sisältää tai kuinka monta kuljetuspakkausta lava sisältää.  

Kuka voi nähdä tuotteen tiedot:

  • Tuotteen näkyvyystiedot kopioituvat vähittäistuotteen tiedoista. 

Klikkaa sitten Seuraava-painiketta ja vahvista antamasi tiedot. Klikkaa lopuksi Luo tuote-painiketta. Olet nyt tehnyt ensimmäisen tallennuksen, ja voit halutessasi jatkaa tallennusta myöhemmin. Tiedot säilyvät käyttöliittymässä Luonnos-tilassa.

Lisää kuljetuspakkaukselle tietoja

Kuljetuspakkauksen tietojen tallentamista jatketaan antamalla tietoa vasemman valikon näkymiin. Käy läpi kaikki näkymät ja syötä tuotteen tiedot. Kuljetuspakkaukselle annetaan pääsääntöisesti logistista tietoa, kuten mittatietoja ja käsittelyohjeita. Ainoastaan yksittäin ja monipakkauksissa myytäville tuotteille annetaan kuluttajatuotteen tietoja kuljetuspakkaustasolla. 

Voit liikkua näkymältä toiselle tallentamatta, muista kuitenkin tallentaa ennen kun siirryt tuotetiedoista pois. 

 

Lisää lava

Jokaisessa pakkaushierarkiassa pitää olla lava, pois lukien suoratoimitustuotteet, vajaat transboksit ja yksittäiset myyntierät. Lavan tunnistetaan omalla GTIN-koodilla ja se näkyy hierarkiassa omana tasonaan. Lavatietoja tarvitaan vastaanottajalla mm. varastointi,- tilaus ja kuljetussuunnitteluun. 

Erilaisia lavoja ja lavoina käsiteltäviä yksiköitä on monenlaisia. Lavoista käytetään myös erilaisia termejä. Synkassa kaikki yli 25 kilon painoiset kuljetuspakkaukset perustetaan lavana. Myös dollyt ja rullakot käsitellään lavana. 

Lisää kuljetuspakkaukselle ylempi hierarkiataso avaamalla kuljetuspakkauksen tiedot ja valitsemalla Uusi ylempi hierarkiataso ja sitten Uusi ylempi pakkaus.  Jatka lisäämällä lavalle sen perustiedot. 

Julkaise tuotetiedot

Syötettyäsi kaikki tuotetiedot, julkaise pakkaushierarkia valitsemalla oikeasta alakulmasta Julkaise vedos.  Huomaa, että pakkaushierarkian voi julkaista vasta, kun kaikki Tarkastuslistalla näkyvät virheet ja varoitukset on korjattu. 

Jos haluat julkaista tuotteen rajatulla näkyvyydellä, niin paina Kohdemarkkina-kenttää ja valitse avautuvasta näytöstä Rajoitettu> Tuotetiedon vastaanottajat > Yritykset 

Voit hakea Yritykset-kenttään vastaanottajia nimellä tai GLN-numerolla.  

Lopuksi paina vielä sivun oikeasta alakulmasta Julkaise. 

Tuotteen status muuttuu julkaisun jälkeen Luonnoksesta Ladatuksi tai Julkaistuksi. 

Hierarkian ylin taso näkyy Julkaistu-statuksella ja alemmat hierarkiatasot Ladattu-statuksella. Molemmat statukset tarkoittavat, että tuote on julkaistu. 

 

Tuotetietojen julkaisu tarkoittaa, että tuotetiedot lähetetään kaikille tuotetiedon vastaanottajille, joilla on aktiivinen kysely tuotteesta. Kysely voi olla tuotekohtainen (GTIN) tai tavarantoimittajakohtainen (GLN). Synkka lähettää koko pakkaushierarkian tiedot ilman viivettä vastaanottajille. Vastaanottajat käsittelevät tuotetietoja omien aikataulujensa mukaisesti.