Ohje

Pakkausmateriaalit ja pakkauksen vastuullisuustiedot

Pakkaustyyppi on linkitetty pakkausmateriaalitietojen antamiseen

Tuotteen pakkaustyyppi

Pakkaustyyppi annetaan pakkaushierarkian kaikille tasoille eli vähittäistuotteelle, kuljetuspakkaukselle ja lavalle. Pakkaustyyppi valitaan koodilistalta. Tuotteella voi olla useampi kuin yksi pakkaustyyppi, jolloin ne kaikki annetaan tuotteelle.

Esim. tuote voi olla hajuvesipullo pahvilaatikossa, jolloin sekä pullo että laatikko ilmoitetaan pakkaustyypeiksi.

Pakkaustyypin ilmoittaminen on linkitetty pakkausmateriaalitietojen antamiseen. Pakkausmateriaali annetaan per pakkaustyyppi. Käyttäjä määrittelee ensin tuotteen pakkaustyypin ja ilmoittaa sitten jokaisen pakkaustyypin kohdalla tämän pakkausmateriaalit ja materiaalien painon grammoissa. Tuotetiedon vastaanottajien toiveesta tuotteen pääpakkaustyyppi ilmoitetaan ensimmäiseksi.

Pakkauksen ominaisuus (1708)

Voit tarkentaa Pakkaustyypin tietoja antamalla esim. suojakaasupakkaus, vakuumipakkaus tai lahjapakkaus. Nämä annetaan Pakkauksen funktio (1708) tiedon avulla.

Pakkauksen kierrätysjärjestelmä (1713)

Pakkauksen kierrätysjärjestelmä tiedolla voit ilmoittaa että pakkaus kuuluu Palpa-kierrätysjärjestelmään. Lisäksi voit ilmoittaa pakkauksessa olevat kierrätysmerkit, mikäli ne on painettuna tuotteen pakkaukseen esim. 03 Polyvinyylikloridi.

Vastuullisuusominaisuus (1717)

Tässä voit kertoa että pakkaus on esim. uudelleenkäytettävä tai se on valmistettu tuulivoimalla saadusta energiasta.

Tuotteen pakkausmateriaali

Pakkausmateriaali on kaikki tuotteeseen käytetyt pakkausmateriaalit, kuten lasi tai muovi. Tuotteen pakkausmateriaali valitaan koodilistalta. Pakkausmateriaalit annetaan pakkaushierarkian kaikille tasoille eli vähittäistuotteelle, kuljetuspakkaukselle ja lavalle. Huomaa, että myös kierrätettävät, vuokrattavat ja palautettavat pakkaukset, kuten puulavat ja transboxit, voidaan ilmoittaa pakkausmateriaaliksi.

Pakkauksen osa

Pakkausmateriaalin ilmoittamiseen on linkitetty Pakkauksen osa (5236). Ilmoita ensin pakkausmateriaali ja kerro sitten mitä pakkauksen osaa se koskee. Esim. hillopurkki jossa pakkauksen osat ovat:

  • Lasipurkki, pakkauksen osa on pääpakkaus
  • Kansi, pakkauksen osa on kansi
  • Etiketti, pakkauksen osa on etiketti

Pakkausmateriaalin alkuperä

Pakkauksen raaka-aineen tyyppi (4666) tiedolla, ilmoitat antamasi pakkausmateriaalin alkuperän esim. biopohjainen muovi tai Kierrätysmateriaali. Pakkauksen raaka-aineen määrä prosenteissa (4667) kertoo kuinka paljon ilmoitetusta materiaalista on ko. alkuperää.

Esim. Muovipullo on jonka materiaalista osa on kierrätysmateriaalia.

 

Synkka käyttöliittymäkuva pakkausmateriaali

Pakkausmateriaalit voidaan erottaa toisistaan

Tässä esimerkissä käytetään hillopurkia esimerkkinä. Vähittäistuotteelle, kuljetuspakkaukselle ja lavalle lisätään tuotteen pakkaustyyppi- ja materiaalitiedot. 

Yhdistelmämateriaalit