Ohje

Tuotetietojen haku ja vastaanotto Synkasta

Tuotetietojen hakeminen Synkasta

Vastaanottaja voi hakea tuotetietoja ja -kuvia seuraavilla tavoilla:

Kysely

Vastaanottajat voivat luoda kyselyitä, joihin määritetään minkä kriteereiden mukaan vastaanottajat haluavat saada Synkka-palvelusta tuotetietosanomia. Synkka-palvelu lähettää kyselyn täyttävien kriteereiden mukaiset uudet ja muokatut tuotetiedot sanomilla vastaanottajille niin kauan, kunnes kysely poistetaan.

Tuotetietojen selailu

Tuotetietojen voi selailla käyttöliittymässä Kauppapaikka-näkymällä. 

Kauppapaikka näkymällä on listattuna kaikki Suomen kohdemarkkinalle julkaistut julkiset tuotetiedot. Tällä näkymällä voit hakea tuotteita pikahaun avulla, jolloin hakukriteeri voi olla GTIN-koodi, Tuotenimi, Tavarantoimittajan tuotenumero, Brandinimi tai Yleisnimi. Vaihtoehtoisesti tuotetietoja voi hakea tarkennetun haun avulla, jolloin hakua on mahdollista rajata useilla eri hakuehdoilla (mm. Valmistajan GLN, GPC-ryhmittely, Hierarkiataso).

Tuotetietokyselyt käyttöliittymässä

Vastaanotetut tuotetiedot

Vastaanotetut tuotetiedot -näkymällä on nähtävillä kaikki vastaanottajalle välitetyt tuotetiedot. Tuotetiedot voi avata tarkasteltavaksi klikkaamalla GTIN-koodia. Takaisin listaukseen pääsee valitsemalla Poistu.

Valitut tuotetiedot on mahdollista viedä eri tiedostomuotoihin (Excel, XML ja pdf). Huomaa että xml-sanomaan voi viedä vain yhden pakkaushierarkian kerralla. 

Media-aineistojen hakeminen

Media -näkymällä hallinnoidaan media-aineistojen vastaanottoa. Voit tehdä kyselyä media-aineistoista seuraavasti. Siirry Media-osiossa kohtaan Kyselyt ja valitse Uusi kysely -painike. Kyselylle annetaan nimi ja valitaan millä hakuehdoilla aineistoja haetaan. Käytettävissä olevat hakuvaihtoehdot ovat:

  • Aineiston tyyppi
  • Tiedontoimittaja
  • GPC-ryhmä
  • GTIN-koodi
  • Kohdemarkkina.

Annettuasi hakuvaihtoehdot, klikkaa Luo kysely -painiketta.

Tämä jälkeen hakuun sopivat kuvat tulevat Media-aineistot listaukseen. Media-aineistoja voi hakea myös Vastaanotetut tuotetiedot -näkymällä käyttämällä Tarkennettu haku -toimintoa, jossa yhtenä hakuvaihtoehtona on Media.