Ohje

Tuotetietojen haku ja vastaanotto Synkasta

Tuotetietojen hakeminen Synkasta

Vastaanottaja voi hakea tuotetietoja ja -kuvia tekemällä kyselyjä tai selaamalla tuotetietoja Synkan käyttöliittymässä. Synkka lähettää kyselyn tuloksena koko pakkaushierarkian. Pakkaushierarkia koostuu aina vähittäistuotteesta, jonka lisäksi se voi sisältää kuljetuspakkauksia ja lavoja. 

Vähittäistuotteelle ylläpidetään sisältötiedot, esim. ainesosalista, allergeenit ja ravintosisältötiedot. Vastaanottajan täytyy siksi hakea vähittäistuotteelta tiedot haluamilleen kuljetuspakkauksille. Esim. verkkokaupassa myytävät kuljetuspakkaukset.

Kysely

Vastaanottajat voivat luoda kyselyitä, joihin määritetään minkä kriteereiden mukaan vastaanottajat haluavat saada Synkka-palvelusta tuotetietosanomia. Synkka-palvelu lähettää kyselyn täyttävien kriteereiden mukaiset uudet ja muokatut tuotetiedot sanomilla vastaanottajille niin kauan, kunnes kysely poistetaan.

Tuotetietojen selailu

Tuotetietojen voi selailla käyttöliittymässä Kauppapaikka-näkymällä. 

Kauppapaikka näkymällä on listattuna kaikki Suomen kohdemarkkinalle julkaistut julkiset tuotetiedot. Tällä näkymällä voit hakea tuotteita pikahaun avulla, jolloin hakukriteeri voi olla GTIN-koodi, Tuotenimi, Tavarantoimittajan tuotenumero, Brandinimi tai Yleisnimi. Vaihtoehtoisesti tuotetietoja voi hakea tarkennetun haun avulla, jolloin hakua on mahdollista rajata useilla eri hakuehdoilla (mm. Valmistajan GLN, GPC-ryhmittely, Hierarkiataso).

Tuotetietokyselyt käyttöliittymässä

Vastaanotetut tuotetiedot

Vastaanotetut tuotetiedot -näkymällä on nähtävillä kaikki vastaanottajalle välitetyt tuotetiedot. Tuotetiedot voi avata tarkasteltavaksi klikkaamalla GTIN-koodia. Takaisin listaukseen pääsee valitsemalla Poistu.

Valitut tuotetiedot on mahdollista viedä eri tiedostomuotoihin (Excel, XML ja pdf). Huomaa että xml-sanomaan voi viedä vain yhden pakkaushierarkian kerralla. 

Media-aineistojen hakeminen

Media -näkymällä hallinnoidaan media-aineistojen vastaanottoa. Voit tehdä kyselyä media-aineistoista seuraavasti. Siirry Media-osiossa kohtaan Kyselyt ja valitse Uusi kysely -painike. Kyselylle annetaan nimi ja valitaan millä hakuehdoilla aineistoja haetaan. Käytettävissä olevat hakuvaihtoehdot ovat:

  • Aineiston tyyppi
  • Tiedontoimittaja
  • GPC-ryhmä
  • GTIN-koodi
  • Kohdemarkkina

Annettuasi hakuvaihtoehdot, klikkaa Luo kysely -painiketta.

Tämä jälkeen hakuun sopivat kuvat tulevat Media-aineistot listaukseen. Media-aineistoja voi hakea myös Vastaanotetut tuotetiedot -näkymällä käyttämällä Tarkennettu haku -toimintoa, jossa yhtenä hakuvaihtoehtona on Media.