Yrityskohtainen Synkka-peruskoulutus

Tuotteen nimeäminen

Vähittäistuotteet ja kuljetuspakkaukset nimetään Synkka-palvelussa yhteisiä käytäntöjä noudattaen. Nimtietojen perusteella tuotetietojen vastaanottajat muodostavat eri tarkoituksiin tuotteen nimiä. Nimitietoja käytetään mm. verkkokaupassa.

Ohjeet eri pakkausten nimeämiseen

Instruction steps

Yleistä nimeämisestä

Kaikille vähittäistuotteille ja niiden kuljetuspakkauksille annetaan nimitiedot. Koska tuotteen nimitietoja hyödynnetään monissa kanavissa ja eri tarpeisiin, tulee nimitietojen olla selkeitä ja ymmärrettäviä sekä noudattaa näitä nimeämisohjeita. 

Nimet kirjoitetaan tavallisten kirjoitussääntöjen mukaan, isot alkukirjaimet, muuten pienellä, huomaa että koko nimeä ei kirjoiteta SUURaakkosin. Nimitiedot annetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. 

Katso myös nimeämisesimerkkimme tässä alla.

Tuotteen nimitiedot verkkokaupassa

Tuotteen nimi muodostetaan Synkka-palvelussa useasta eri tietokentästä, jolloin käyttötarpeesta riippuen nimikentistä voidaan muodostaa erilaisia yhdistelmiä mm. verkkokauppaan ja kuittiin. Näkyvämpiä nimitietoja verkkokaupassa ovat Tuotenimi, Täydellinen tuotenimi, Brändi ja Alabrändi sekä Variantti.

Verkkokaupassa nimitietojen esitystapa vaihtelee. Brändinimi näkyy usein muiden nimitietojen yhteydessä, mutta yksittäisenä tietona sitä harvemmin korostetaan. Kuluttajan kannalta on tärkeä tunnistaa tuote, ja tämä tapahtuu tuotekuvan ja Tuotenimen/Täydellisen tuotenimen avulla.  

Tuotenimi on lyhyt teksti (35 mrk) ja soveltuu siksi käytettäväksi esimerkiksi hakutulosnäkymällä. Hakutuloksista kuluttaja pystyy nopeasti tuotenimeä katsomalla päättelemään minkä tyyppinen tuote on kyseessä. Täydellinen tuotenimi on merkkimääräisesti jo pidempi kuvaus tuotteesta, ja se saatetaan näyttää vasta kun tuotteen tiedot on avattu kokonaisuudessaan. Täydellistä tuotenimeä hyödynnetään myös suoraan hakutulosnäkymällä, jolloin kuluttaja saa kattavan kuvauksen tuotteesta. Täydelliseen tuotenimeen sisältyy yleensä tuotteen variantti (esim. huulipunan sävy) mutta se voidaan välittää myös erillisenä tietona tietokentässä Variantti.